Serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor au inregistrat in primele sapte luni o crestere a cifrei de afaceri, cu 5,4% ca serie bruta si cu 5,6% ca serie ajustata fata de intervalul similar al anului trecut, dupa ce in iulie avansul a fost de 1%, respectiv 0,6%, arata INS.

Avansul din primele sapte luni, ca serie bruta, a fost determinat in principal de cresterile consemnate la activitatile de servicii informatice si tehnologia informatiei (+23,8%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune, difuzare si transmitere de programe (+13,1%), comunicatii (+4,8%), transporturi (+3,6%) si alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+3,5%), se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Ca serie ajustata, s-au consemnat cresteri de 20,2% la activitatile de servicii informatice si tehnologia informatiei, 12,3% la cele de productie cinematografica, video, programe de televiziune, difuzare si transmitere de programe, 4,6% la transporturi, 4,5% la comunicatii si 3,6% la alte servicii furnizate in principal intreprinderilor, potrivit Mediafax.

In iulie, cifra de afaceri din serviciile de piata pentru firme a urcat cu 1% ca serie bruta, datorita cresterilor inregistrate la activitǎtile de transport (+8,3%) si activitatile de comunicatii (+2,1%). Pe de alta parte, s-au consemnat scaderi la productie cinematografica, video, programe de televiziune, difuzare si transmitere de programe (-24,1%), activitatile de servicii informatice si tehnologia informatiei (-7,7%) si alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (-2,5%).

Ca serie ajustata, afacerile au urcat cu 0,6%, sustinute de alte servicii furnizate firmelor (+2%), transporturi (+1,9%) si servicii informatice si tehnologia informatiei (+0,7%). Scaderi au inregistrat activitǎtile de productie cinematografica, video, programe de televiziune, difuzare si transmitere de programe (-6,1%) si comunicatiile (-0,2%).

Fata de iunie 2013, afacerile din serviciile pentru firme au crescut cu 4,7% in termeni nominali, atat ca serie bruta, cat si ajustata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri