Compania germana SGB - SMIT International va lansa prin intermediul bursei de la Bucuresti o oferta de preluare a producatorului de motoare, generatoare si transformatoare Retrasib Sibiu (RTRA) pentru 34,14 milioane lei (7,7 milioane de euro), transmite Mediafax.

"SGB - SMIT intentioneaza sa achizitioneze toate actiunile Retrasib emise si aflate in circulatie, in numar de 100.012.054 actiuni nominative ordinare, reprezentand 100% din capitalul social si din drepturile de vot, la un pret de 0,3414 lei/actiune", se arata in anuntul preliminar transmis, luni, de compania germana Bursei de Valori Bucuresti (BVB) in vederea derularii ofertei publice de preluare voluntara.

La cotatia de 0,3414 lei/actiune, costul achizitiei integrale a companiei din Sibiu s-ar situa la 34,14 milioane de lei (7,7 milioane de euro). Pretul propus actionarilor este cu 4,2% cel de la inchiderea sedintei de vineri, de 0,3275 lei. Cotatia Retrasib a crescut luni, in urma anuntarii ofertei, cu 3,5%, la 0,3390 lei/actiune. Investitorii au tranzactionat in prima parte a sedintei actiuni de 50.832 lei, valoare aproape egala cu rulajul din prima jumatate a lunii septembrie.

In termen de 30 de zile de la publicarea anuntului preliminar, compania germana are obligatia de a depune la Autoritatea de Supraveghere Financiara documentatia aferenta ofertei publice voluntare de preluare. Retrasib, companie controlata indirect de oamenii de afaceri Octavian si Calin Buzoianu, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 43,57 milioane de lei si un profit de 2,1 milioane de lei.

Grupul SGB - SMIT este unul dintre producatorii europeni importanti de transformatoare de putere. SGB - SMIT a incheiat anul trecut cu afaceri de 531 milioane de euro si pierderi de 22 milioane de euro. SGB - SMIT are unitati de productie in Germania, Olanda, Malaezia si Statele Unite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri