Grupul german TUI a anuntat luni termenii finali pentru fuziunea cu subsidiara sa din Marea Britanie, in urma careia va deveni cel mai mare operator de servicii integrate de turism din lume.

Noua companie, care va detine, printre altele, agentia de turism britanica Thomson si lanturile hoteliere Robinson si Riu, va avea o capitalizare bursiera estimata la aproximativ 6,5 miliarde de euro, se arata intr-un comunicat al celor doua companii de turism, citat de Wall Street Journal.

TUI va detine aproximativ 54% in noua companie, in timp ce actionarii TUI Travel vor avea restul de 46%. Acestia din urma vor primi 0,399 de actiuni TUI pentru fiecare titlu TUI Travel detinut, precum si un dividend de 0,205 lire sterline pe actiune, potrivit Mediafax. Cifrele sunt aceleasi cu cele prezentate in iunie, cand TUI a anuntat ca a ajuns la un acord de principiu pentru fuziunea cu TUI Travel.

Noul touroperator va avea sediul social in Germania, va fi listat pe bursa din Londra, si secundar, pe o piata din Germania. Compania va fi condusa, pana in februarie 2016, de Friedrich Joussen si Peter Long, actualii presedinti ai TUI, respectiv TUI Travel.

Joussen va fi ulterior CEO al noii companii. TUI anticipeaza ca va economisi aproape 45 milioane de euro anual in urma fuziunii, iar costurile cu taxele sunt estimate sa scada.

Citeste si:
Romani lasati balta. O platforma concurenta cu Booking se inchide
O platforma online de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Voucherele de vacanta vor fi acordate pe card