Termenul de depunere a ofertelor angajante pentru participarea la constructia grupurilor 3 si 4 ale Centralei Nuclearelectrice Cernavoda, stabilit initial pentru 30 iulie, a fost prelungit pana la o data care nu a fost inca stabilita, pentru finalizarea discutiilor cu companiile interesate de proiect.

"Rezultatul discutiilor clarificatoare asupra proiectului, purtate cu firmele selectate, vor face obiectul unui raport care va fi inaintat Guvernului in luna august, cand se va decide si asupra etapelor urmatoare ale proiectului", a declarat ieri agentiei Mediafax Teodor Chirica, directorul general al companiei Nuclearelectrica, operatorul centralei. Comisia de selectie, numita de Ministerul Economiei si Comertului, a admis scrisorile de intentie depuse de 13 din cele 15 firme si consortii interesate sa participe la constituirea companiei care va construi si opera grupurile 3 si 4 ale centralei nucleare.

Firma de proiect va avea un capital social initial de circa 650 milioane euro, ceea ce reprezinta 30% din valoarea totala estimata a investitiei, de 2,2 miliarde euro. Firmele calificate vor prezenta oferte angajante pentru asocierea cu Nuclearelectrica la formarea companiei mixte care va construi si opera cele doua reactoare.

Investitorii vor contribui cu minim 50 milioane euro, in numerar, la capitalul companiei de proiect. Restul finantarii va fi asigurat prin credite, astfel ca una dintre conditiile de eligibilitate este ca potentialii investitori sa fie cotati de agentiile de rating Moodyĺs, Standard & Poor's sau Fitch.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si