Numit de numai cateva luni la carma operatiunilor locale ale Leroy Merlin, Frederic Lamy, a vorbit in exclusivitate cu wall-street.ro despre cele mai noi miscari ale pietei locale de bricolaj, despre oportunitati pe acest segment, dar si directia si strategia pe care compania mizeaza.

Frederic Lamy (foto) a preluat functia de CEO al operatiunilor locale pentru Leroy Merlin in urma cu patru luni, dupa ce timp de trei ani de zile a fost responsabilul operatiunilor Leroy Merlin in Turcia. O data cu numirea sa in functia de conducere, Frederic Lamy a demarat un amplu proces de schimbari strategice, cea mai importata miscare a francezilor fiind achizitia retailerului austriac BauMax, care detinea pe plan local 15 magazine de bricolaj, precum si inaugurarea celui de-al doilea magazin Leroy Merlin, in Craiova.

“Achizitia operatiunilor BauMax a fost o oportunitate uriasa pentru noi. Urmare a deciziei Consiliului Concurentei vom demara un amplu proces investitional care va presupune modernizarea tuturor magazinelor BauMax cumparate. Vom investi in modernizarea magazinelor, dar magazinele BauMax au fost bine construite si bine gandite.”, a declarat seful Leroy Merlin intr-un interviu acordat wall-street.ro .

Potrivit reprezentantului Leroy Merlin in Romania scopul companiei care faceparte din grupul Adeo este acela de a analiza piata cat mai bine din punct de vedere strategic. “Prioritatea Leroy Merlin la nivel local va fi ca intreaga retea de magazine sa se dovedeasca una de succes. Trebuie sa ne concentram intr-o singura directie, iar aceasta vizeaza in principal preluarea operatiunilor BauMax si modernizarea spatiilor comerciale. Targetul nostru este ca in trei ani de zile sa modernizam toate spatiile de vanzare ale BauMax. In plus, BauMax avea in plan inaugurarea unui nou magazin la nivel local, astfel ca estimam ca in urmatorii ani vom ajunge la 18 magazine in toata tara. Cele 18 magazine de bricolaj Leroy Merlin ne vor asigura o pozitie buna pe piata nationala, datorita acoperirii si pozitionarii bune a magazinelor pe teritoriul Romaniei . Nu este o cursa a numarului de magazine, ci a numarului de clienti din magazine”, a precizat Frederic Lamy.

Pretul, principalul criteriu in piata locala de bricolaj: “Piata de bricolaj va creste, Romania are un viitor frumos”

Dupa o experienta de peste sase ani in cadrul Leroy Merlin, in care a avut diferite responsabilitati, Frederic Lamy descrie piata locala de bricolaj ca fiind una extrem de competitiva, mai ales ca aceasta este una axata in principal pe pret. “Piata locala de bricolaj este una foarte competitiva, dar in ultimul timp incepe sa se aseze. Din estimarile noastre valoarea tota a pietei de profil se ridica la circa 3 miliarde de euro, comertul traditional reprezentand jumatate din aceasta, restul de jumatate fiind acoperit de comertul DIY, care isi continua evolutia. Preturile sunt cheia pe aceasta piata locala de bricolaj, Romania fiind o piata a volumelor (…) Romanii isi iubesc casele si tocmai de aceea cred in aceasta piata. Romanilor le place sa renoveze si sa construiasca, in plus exista si o tendinta generala de migrare de la sate spre orase. Piata de bricolaj va creste, Romania are un viitor frumos. ”, apreciaza seful operatiunilor Leroy Merlin la nivel local.

Frederic Lamy vorbeste cu placere despre piata locala de bricolaj si mai mult decat atat lauda reusita Dedeman si a celorlalti jucatori locali care au izbutit sa se impuna pe piata. “Am urmarit cu atentie evolutia Dedeman pe plan local, companie pe care o vedem drept principalul concurent pe piata locala. Este o companie care a cunoscut foarte bine nevoile pietei”, a precizat CEO-ul Leroy Merlin Romania.

Leroy Merlin a primit “OK-ul” de la Consiliul Concurentei pentru achizitia BauMax

Leroy Merlin, una dintre cele mai mari companii specializate in bricolaj la nivel european, a primit la finalul saptamanii trecute acceptul Consiliului Concurentei pentru achizitia retailerului austriac BauMax. Francezii de la Leroy Merlin, care au deschis primul magazin in Romania in urma cu cinci ani, au achizitionat cele 15 magazine detinute de catre BauMax in luna iulie a acestui an.

Decizia favorabila venita din partea Consiliului Concurentei va face din Leroy Merlin unul dintre cei mai mari jucatori de bricolaj din Romania, cu 17 magazine la nivelul intregii tari si cu afaceri care au depasit anul trecut pragul de 130 de milioane de euro. Leroy Merlin a inaugurat recent cel de-al doilea magazin din Romania, la Craiova, intr-un spatiu de circa 10 – 12.000 de metri patrati, care a necesitat o investitie de aproximativ 12 milioane de euro. “Magazinul Leroy Merlin din Craiova are o suprafata de circa 12.000 de metri patrati, in care va lucra un numar de aproximativ 100 de angajati”, a declarat pentru wall-street.ro Cristian Petrescu, director de dezvoltare in cadrul Leroy Merlin.

Desi programat initial pentru o inaugurare in primavara acestui an, lucrarile au fost intarziate pe fondul unei insolvente care a lovit pe unul dintre constructori, inaugurarea fiind amanata pentru toamna acestui an. Spre comparatie, magazinul Leroy Merlin din Bucuresti, situat pe soseaua Chitila, are o suprafata totala de peste 17.000 de metri patrati, spatiu in care lucreaza un numar de circa 180 de angajati.

Magazinul Leroy Merlin Alexandria, construit in proportie de 50%

Leroy Merlin a demarat la inceputul acestei veri, lucrarile pentru cel de-al treilea magazin propriu al retelei si al doilea din Capitala, spatiul pe care ar urma sa fie amplasat magazinul situandu-se in zona de sud – vest a Capitalei, pe Soseaua Alexandriei, in apropiere de orasul Bragadiru. “Lucrarile la magazinul Leroy Merlin de pe soseaua Alexandriei se afla deja intr-un stadiu avansat, circa 50% din proces fiind aproape terminat. La inceputul saptamanii viitoare ar urma sa inchida spatiu cu panouri sandwich”, a declarat directorul de dezvoltare al Leroy Merlin.

Lucrarile la magazinul Leroy Merlin din Alexandria au demarat la inceputul verii, inaugurarea spatiului comercial fiind programata in primavara anului viitor. Alaturi de Auchan, Decathlon si alte retele de comert, Leroy Merlin face parte din grupul Adeo controlat de familia Mulliez din Franta. Reteaua magazinelor de bricolaj este prezenta in 13 tari si dispune de peste 300 de magazine.

Piata locala de bricolaj traverseaza poate una dintre cele mai animate perioade, fiind marcata de fuziuni si achizitii, exituri sau repozitionari, exemple putand fi aici amintite plecarea retailerului german OBI din Romania, preluarea Bricostore de catre Kingfisher, achizitia Praktiker de catre omul de afaceri turc Omer Susli si, cea mai recenta pe harta schimbarilor – achizitia BauMax de catre Leroy Merlin.

Printre cei mai mari jucatori specializati pe acest segment se numara lanturile locale Dedeman, Ambient sau Arabesque, precum si Praktiker, Kingfisher, Hornbach sau Mr. Bricolage.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri