McDonald's vrea sa-si dubleze numarul de cafenele din Romania pana la sfarsitul anului viitor, la 20 de unitati, dintre care patru vor fi deschise in acest an, si in acelasi timp cauta terenuri pentru extinderea lantului de restaurante, in conditiile in care nu a deschis niciunul in acest an.

McDonald's va deschide pana la finele anului patru cafenele McCafe, din care doua in Bucuresti si cate una la Ploiesti si Targu Mures. "Vrem sa devenim un lant relevant de cafenele in Bucuresti. Tinta noastra este sa ajungem la 20 de cafenele in Romania pana la sfarsitul anului. Investitia difera foarte mult de la locatie, la locatie", a declarat pentru Mediafax Daniel Boaje, directorul general al McDonald's Romania (foto).

In ceea ce priveste planurile privind deschiderea de noi restaurante in Romania, Daniel Boaje a mentionat ca in prezent compania cauta terenuri, iar investitiile vor avea loc in momentul in care vor fi gasite locatiile potrivite. "Nu am deschis niciun restaurant nou in acest an, iar anul trecut am deschis doua. In schimb, am finalizat modernizarea a patru restaurante, iar procesul continua. Cautam terenuri pentru noi restaurante in Bucuresti si in marile orase, insa este destul de dificil sa gasim ceea ce ne trebuie, respectiv loturi de 2.500-3.000 de metri patrati in amplasamente foarte bune. Piata terenurilor este inca in asteptare", a adaugat Boaje.

McDonald's a intrat pe piata romaneasca in 1995 cu un restaurant in Piata Unirii si in prezent detine o retea de 67 de restaurante in Romania, iar cifra de afaceri a totalizat anul trecut 94,8 milioane de euro (415 milioane de lei), in crestere cu aproape 6% fata de 2012. "Am fost tot timpul pe crestere, iar pentru acest an estimam o crestere a afacerilor superioara celei de anul trecut. Cresterea vine din adaptarea produselor la cererea pietei, din inovare, din surprize (...)", a mai spus Boaje.

McDonald's concureaza pe piata restaurantelor fast-food cu retele precum KFC, Subway sau Pizza Hut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri