“Antreprenorii romani considera ca sectorul agricol este cel in care se pot obtine cel mai usor finantari in 2014, ajungandu-se chiar la o proportie similara zonei de IT. Totusi, bancile sunt in continuare foarte selective cand aleg companiile pe care sa le crediteze si exista tendinta de a credita mai ales campionii economiei locale, companiile cu risc scazut, ceea ce duce la o competitivitate pe marje”, a declarat Mioara Budiana.

53% dintre antrenprenorii romani spun ca finantarea este dificil de obtinut in prezent, in vreme ce 29% considera ca finantarea este foarte dificil de obtinut, arata un sondaj realizat de EY. Doar 1% dintre respondenti au declarat ca atragerea unei finantari se poate face foarte usor.

“Antreprenorii inca mai apeleaza la prieteni si familie pentru finantarea afacerii, ceea ce releva reticenta bancilor fata de start-up-uri. In privinta criteriilor de selectie a surselor de finantare, antreprenorii considera importanta autonomia in luarea deciziilor in cadrul companiei”, a mai adaugat Mioara Budiana.

Studiul EY mai arata ca antreprenorii si-au schimbat, in medie, finantatorul de 0,5 ori in ultimii doi ani.

Studiu History: Peste...
Citeste si: Studiu: Ce personalitati romane au avut cel mai mare impact in muzica