Companiile din agricultura si sectorul IT sunt cele care pot obtine cel mai usor finantari anul acesta, a declarat Mioara Budiana, manager departament asistenta tranzactii EY, in cadrul conferintei “Antreprenor caut finantare”, organizata de wall-street.ro.

“Antreprenorii romani considera ca sectorul agricol este cel in care se pot obtine cel mai usor finantari in 2014, ajungandu-se chiar la o proportie similara zonei de IT. Totusi, bancile sunt in continuare foarte selective cand aleg companiile pe care sa le crediteze si exista tendinta de a credita mai ales campionii economiei locale, companiile cu risc scazut, ceea ce duce la o competitivitate pe marje”, a declarat Mioara Budiana.

53% dintre antrenprenorii romani spun ca finantarea este dificil de obtinut in prezent, in vreme ce 29% considera ca finantarea este foarte dificil de obtinut, arata un sondaj realizat de EY. Doar 1% dintre respondenti au declarat ca atragerea unei finantari se poate face foarte usor.

“Antreprenorii inca mai apeleaza la prieteni si familie pentru finantarea afacerii, ceea ce releva reticenta bancilor fata de start-up-uri. In privinta criteriilor de selectie a surselor de finantare, antreprenorii considera importanta autonomia in luarea deciziilor in cadrul companiei”, a mai adaugat Mioara Budiana.

Studiul EY mai arata ca antreprenorii si-au schimbat, in medie, finantatorul de 0,5 ori in ultimii doi ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri