Trei mari companii internationale, din Europa si din afara Europei, au depus scrisori de intentie pentru a participa la realizarea proiectului hidrocentralei de la Tarnita - Lapustesti din judetul Cluj, in valoare de peste un miliard de euro.

Prefectul judetului Cluj, Gheorghe Ioan Vuscan, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca firmele interesate mai pot depune scrisori de intentie pana la sfarsitul lunii octombrie, transmite Mediafax.

"Conducerea societatii de proiect Hidro Tarnita ne-a informat ca aceasta investitie a intrat in linie dreapta si nu mai poate fi intoarsa din drum. Dupa ce in 7 august a aparut anuntul international privind selectia investitorilor, exista trei mari companii internationale interesate, din Europa si din afara Europei, care au depus scrisori de intentie, termenul limita fiind 31 octombrie, cand are loc etapa de precalificare. Firmele interesate mai pot depune pana la sfarsitul lunii octombrie scrisori de intentie”, a spus Vuscan. Potrivit acestuia, calendarul privind realizarea investitiei prevede ca pana in 14 noiembrie se va face analiza documentelor si se va afisa lista investitorilor precalificati, in perioada 17 - 30 noiembrie va avea loc analiza pe fond a documentelor, intre 2 decembrie - 31 ianuarie 2015 vor avea loc negocieri cu firmele precalificate, iar intre 16 - 20 februarie se va elabora caietul de sarcini pentru licitatie.

"Depunerea ofertelor de catre firme va avea loc in doua luni de la finalizarea caietului de sarcini, astfel incat in luna mai 2015 sa poata fi desemnat castigatorul. Imediat vor incepe lucrarile, ceea ce este un lucru extraordinar, care va duce la o dezvoltare pe orizontala a societatilor care vor colabora la proiect. Investitia in hidrocentrala de la Tarnita - Lapustesti va dura intre cinci si sapte ani si va duce la crearea a 4.000 de locuri de munca in faza de executie”, a spus prefectul de Cluj.
Hidrocentrala Tarnita-Lapustesti ar urma sa fie construita pe parcursul a cinci-sapte ani, la 30 de kilometri de orasul Cluj-Napoca, pe valea raului Somesul Cald. Unitatea este prevazuta sa aiba patru grupuri de 250 MW fiecare. Actionarii Hidro Tarnita sunt Electrica si Complexul Energetic Hunedoara, fiecare cu cate 50% din actiuni.
La capitalul companiei Hidro Tarnita vor participa Complexul Energetic Hunedoara, Nuclearelectrica, Complexul Energetic Oltenia si Societatea de Administrare pentru Participatii in Energie (SAPE), alaturi de investitori care urmeaza sa fie selectati. SAPE a fost infiintata ca sa ges­tioneze pachetele minoritare de actiuni cu care a ramas Electrica SA la companiile de distributie si furnizare a energiei electrice privatizate.

Sursa foto: Shutterstock.com/Scrisoare de intentie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri