Electric Plus, producatorul ferestrelor cu geam termopan Barrier, tinteste afaceri de peste 15 milioane de euro in acest an, dupa ce in primavara compania din Bacau si-a mutat activitatea intr-o facilitate de productie noua, una dintre cele mai moderne fabrici de profil din Romania si din Sud Estul Europei.

Afacerile Barrier au crescut, in medie, cu 30-40% in ultimii ani, insa in 2014 evolutia si-a redus din dinamica, proprietarii companiei estimand o crestere de 15% a rulajului in acest an. “Ne asteptam la o crestere de 15% a afacerilor, evolutie care ne-ar asigura depasirea pragului de 15 milioane de euro a afacerilor. Ritmul scazut de evolutie vine pe fondul faptului ca in vechea facilitate de productie ne-am atins limita maxima de productie, iar mutarea in noul spatiu de lucru ne va da posibilitatea ca in urmatorii ani sa revenim la cresterile din trecut”, au aratat oficialii companiei intr-o conferinta de presa.

Producatorul de tamplarie din PVC, usi de interior si usi de garaj Electric Plus din Bacau a finalizat o investitie de 5 milioane de euro intr-o linie de productie la Bacau, unde lucreaza 200 de persoane

Lucrarile de constructie au durat doi ani si jumatate, iar linia are o capacitate de productie de 700 de ferestre pe zi. In prezent, in fabrica de la Bacau sunt fabricate ferestre si usi, usi de garaj si rulouri, iar din 2015 va produce si sticla termoizolanta.

"Noul centru de productie a venit ca un pas natural in evolutia companiei, datorita cresterii cererii pentru produsele noastre", a declarat, intr-un comunicat, Adrian Garmacea, director general si proprietarul companiei. Compania detine la Bacau o fabrica cu o capacitate de pro­ductie de circa 350 de ferestre pe zi, distribuite prin intermediul a peste 300 de dealeri. In plus, compania exporta tamplarie PVC in tari precum Italia, Franta, Belgia sau Germania, urmand sa se extinda si pe pietele din Marea Britanie, Olanda si Spania. Electric Plus a inregistrat anul trecut afaceri de aproape 60 milioane de lei (13,6 milioane de euro), in crestere de la 43 milioane de lei (9,6 milioane de euro) in 2012.

Compania bacauana si-a propus ca in urmatorul an sa inceapa derularea unui amplu program de francizare a unor spatii de vanzare, sa atinga noi piete, iar planul companiei este acela de a-si dubla business-ul in urmatorii trei ani.

Principalii ocncurenti ai Barrier la nivel local sunt QFort si Aplast.

Despre planurile Barrier pe plan local in urmatoarea perioada si cum vad acestia piata de tamplarie PVC, intr-un interviu mai amplu care va fi publicat in editia de luni a wall-street.ro.

Sursa foto: Flickr/Usi interioare

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri