Compania americana Stratum Energy va investi anul viitor peste 150 milioane de dolari in Romania, dupa ce a descoperit rezerve de gaze naturale in zona Moinesti, judetul Bacau.

Stratum Energy va deveni astfel al deveni al treilea mare producator de gaze din Romania, dupa Romgaz si Petrom, cu o productie anuala de peste 500 milioane de metri cubi , afirma, potrivit Mediafax, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Atragerea de investitii si tehnologie din SUA va ajuta Romania sa devina independenta energetic in jurul anului 2020, a adaugat ministrul.
Nicolescu face parte dintr-o delegatie condusa de premierul Victor Ponta aflata in Statele Unite ale Americii cu ocazia celei de a 69-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), prilej cu care au avut loc intalniri cu reprezentanti ai comunitatii romanesti si directori ai companiilor americane.

In programul pentru ziua de vineri sunt trecute intrevederi cu conducerea companiilor Halliburton si Exxon Mobile, precum si cu alti reprezentanti ai companiilor americane din domeniul petrol si gaze naturale.

Romania produce anual aproximativ 11 miliarde metri cubi de gaze, cantitate acoperita aproape integral de Petrom si Romgaz, si importa anual din Rusia alte 2,5-3 miliarde metri cubi de gaze.

Autoritatile se bazeazã pe descoperirile de gaze din Marea Neagra in ceea ce priveste reducerea dependentei de importurile de gaze din Rusia. Productia de gaze in Marea Neagra nu va incepe mai devreme de sfarsitul acestui deceniu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri