Compania de transport a energiei electrice Transelectrica (TEL) a semnat cu Romelectro un contract in valoare de 29,38 milioane euro, fara TVA, pentru retehnologizarea statiei electrice Bradu, un important nod de conexiune a retelelor din Muntenia si Oltenia cu cea din Transilvania.

Transelectrica estimeaza ca retehnologizarea statiei electrice se va incheia in cursul anului 2018, potrivit Mediafax.

"Statia Electrica 400/220/110/20 kV Bradu este un important nod in cadrul Sistemului Electroenergetic National care asigura conexiunile si tranzitul de putere din zonele cu excedent de energie electrica (Muntenia si Oltenia) catre zonele deficitare din Transilvania fiind si singurul nod de conexiune prin care se evacueaza in reteaua de 400 kV si respectiv 220 kV excedentul de putere din statiile 220 kV Arefu, Raureni si Stuparei", se arata intr-un anunt transmis de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Statia Bradu are patru niveluri de tensiuni, respectiv 400/220/110/20 kV si a fost pusa in functiune esalonat in perioada 1974 – 1980, respectiv statia 220/110 kV in anul 1974, iar statia 400/220 kV in anul 1976, fiind extinsa in anul 1980. Proiectul consta in retehnologizarea completa a statiei, incluzand echipamente primare si secundare. Transelectrica a inregistrat in primul semestru venituri din exploatare de 1,31 miliade lei (295,4 milioane euro), in crestere cu 18,4% fata de 1,11 miliarde lei in perioada similara a anului trecut, si a consemnat un profit net de 2,2 ori mai mare, la 226,2 milioane lei (50,6 milioane euro). Compania a avut in primele sase luni ale anului trecut un profit net de 103 milioane lei. Transelectrica este controalta de stat, prin Secretariatul General al Guvernului, cu un pachet de 58,69%. Restul actiunilor sunt detinute de Fondul Proprietatea (13,5%) si alti actionari care au achizisionat tilturi de pe bursa. Compania Romelectro Bucuresti, specializata in furnizarea de servicii pentru industria energetica este controlata de mai multe persoane fizice. Cel mai mare pachet de actiuni apartine omului de afaceri Viorel Gafita, care este si presedintele si directorul general al companiei.

Sursa foto: Shutterstock.com/Electricitate

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri