Producatorul de aluminiu ALRO Slatina a varsat in contul Fondului Proprietatea suma de 8,73 milioane de lei reprezentand dividendele pe 2005.

Plata corespunde unui dividend brut pe actiune stabilit la 0,1370 RON, in conformitate cu decizia unanima a Adunarii Generale a Actionarilor.

„AGA de la ALRO a decis sa acorde dividende luand in considerare planurile de dezvoltare si de integrare ale societatii”, a declarat Marian Nastase, vicepresedintele Consiliului de Administratie al ALRO Slatina. „Sumele aferente pachetelor de actiuni detinute la companie au fost achitate catre toti actionarii in termenul prevazut de lege”.

In 2005, ALRO Slatina a inregistrat un profit net de 115,3 milioane RON, raportat la o cifra de afaceri de 1,61 miliarde RON. Adunarea Generala a Actionarilor a decis in unanimitate repartizarea a 96,5 milioane RON si constituirea unor fonduri de rezerva pentru combinat.

In plus, AGA a hotarat realizarea unor investitii de circa 35 de milioane USD in 2006. Banii sunt destinati continuarii planului de crestere a capacitatii de productie a companiei la 420.000 de tone de aluminiu pe an, pana in 2010, comparativ cu aproximativ 240.000 de tone, inregistrate anul trecut.

Compania intentioneaza sa investeasca 500 de milioane de dolari pentru dublarea capacitatii de productie si concentrarea pe livrarea de bunuri cu valoare adaugata mare.

In ultimii trei ani, ALRO a investit 165 de milioane de dolari, cu precadere in modernizarea liniilor de productie si in protectia mediului. Numai anul trecut investitiile au depasit 25 de milioane de dolari. Compania a platit taxe si impozite de circa 100 de milioane de dolari catre bugetul statului, in perioada 2002-2005.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »