Retailerul grec de jucarii Jumbo, prezent in Romania cu doua magazine, in Bucuresti si Timisoara, are in plan sa dezvolte o retea de 12-18 unitati pe piata romaneasca, pana in decembrie urmand sa deschida un magazin in Capitala si unul in Oradea si in prima jumatate din 2015 unul in Arad, potrivit Mediafax.

Potrivit datelor Jumbo, cele trei magazine vor avea suprafete de 12.000 metri patrati fiecare.

Primul magazin Jumbo din Romania, cu o suprafata de 13.000 metri patrati, a fost deschis in octombrie 2013 la Timisoara, in locul fostului hiper­mar­ket real din nordul orasului. Al doilea magazin, care se intinde pe 14.000 metri patrati, a fost inaugurat pe 9 noiembrie in Bucuresti, in cadrul centrului comercial Arcade de pe Bulevardul Theodor Pallady, unde se mai afla Auchan, Altex, Metro, Decathlon si Obi. Ambele spatii sunt inchiriate.

In anul fiscal 2013/2014, incheiat la 30 iunie, retailerul a inregistrat, cu cele doua doua magazine, vanzari nete de 8,8 milioane euro si un profit de 2,14 milioane euro. "Romania a reprezentat, in anul financiar iulie 2013 - iunie 2014, 1,63% din cifra de afaceri a grupului si a contribuit cu 1,44% la profitul din operatiuni", se arata in raportul anual al grupului.

La finalul lunii iunie, Jumbo avea 142 de angajati permanenti. Potrivit anunturilor de recrutare din luna iulie, Jumbo va deschide magazine in Arad, Oradea, Pitesti si Ploiesti, retailerul grec de jucarii incepand procesul de angajare de manageri de magazine si agenti de vanzari pentru aceste orase.

Citeste si:
Jumbo a cumparat Macro Mall din Brasov pentru 4 milioane de euro
Jumbo a cumparat Macro Mall...

Reteaua Jumbo numara 67 de magazine in Grecia, Cipru, Bulgaria si Romania si un magazin online si avea peste 5.000 de angajati. In Macedonia si Albania, reteaua Jumbo functioneaza in sistem de franciza. Jumbo este listata din 1997 la bursa de la Atena. Pe langa jucarii, care reprezinta cea mai mare parte a afacerilor, magazinele companiei ofera produse pentru ingrijirea copiilor, rechizite, produse de sezon, decoratiuni si produse pentru locuinta.

Sursa foto: Jucarii, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Games of Romania: piata jucariilor se extinde spectaculos