Peste 50 de perchezitii au loc, in aceasta dimineata, in 14 judete si in Bucuresti, fiind vizate persoane si firme suspectate de infractiuni economice prin realizarea de achizitii de marfuri in sistem intracomunitar din Ungaria, Bulgaria si Polonia, prejudiciul fiind estimat la 3 milioane euro, relateaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, miercuri dimineata, peste 250 de politisti, dintre care 75 specializati in investigarea fraudelor, sprijiniti de politisti de investigatii criminale, ordine publica si arme, explozivi si substante periculoase, precum si luptatori de actiuni speciale si jandarmi fac 54 de perchezitii in Bucuresti si in 14 judete, respectiv Mehedinti, Iasi, Giurgiu, Bihor, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Dolj, Vrancea, Buzau, Ilfov, Ialomita si Galati, pentru probarea activitatii infractionale a mai multor persoane fizice si juridice suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, 11 perchezitii au loc in Mehedinti, cinci in Bucuresti, Arges, Valcea, Iasi si Bihor, patru in Giurgiu si Prahova, doua in Ilfov, Dambovita si Vrancea si cate una in Dolj, Galati, Ialomita si Buzau. Perchezitiile au loc la locuinte si sedii de societati comerciale, urmand sa fie puse in aplicare 30 de mandate de aducere. ”Este vizata verificarea legalitatii activitatii desfasurate de catre persoanele banuite prin intermediul a 40 de societati comerciale din Romania si a zece societati comerciale din Ungaria, Bulgaria si Polonia”, se mai arata in comunicatul Politiei Romane.

In fapt, in perioada 2013 – 2014, reprezentantii societatilor implicate ar fi realizat achizitii de marfuri in sistem intracomunitar din Ungaria, Bulgaria si Polonia (mase plastice, materiale de constructie, profile din PVC, tevi, tabla, fier beton), pe care le-ar fi revandut pe piata interna, sustragtndu-se de la plata TVA si a impozitului pe profit, prin inregistrarea in contabilitate de achizitii fictive de la alte societati controlate de persoanele suspectate.

Activitatile infractionale s-ar fi derulat in complicitate cu mai multi transportatori care schimbau documentele de transport la intrarea in tara, creand astfel o aparenta de legalitate a transporturilor de marfuri. Prejudiciul estimat pana in prezent este de trei milioane de euro, reprezentand taxe si impozite sustrase de la plata. Intreaga activitate beneficiaza de suportul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii.

Actiunea se desfasoara in cadrul unui dosar penal aflat in instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti.

Retailerul Ambient Sibiu, vizat in acest caz

Procurorii DIICOT au efectuat luni perchezitii de amploare, in municipiul Craiova, intr-un dosar de evaziune fiscala cu materiale de constructii.

Ambient SA, unul dintre cei mai mari retaileri de bricolaj din Romania, cu afaceri care la nivelul anului trecut s-au cifrat la aproximativ 140 de milioane de euro, apare pe lista procurorilor DIICOT in dosarul de evaziune fiscala. Retailerul este unul dintre cele mai mari business-uri de profil din Romania, companie care la nivelul anului trecut s-a situat in topul jucatorilor pe piata locala. Ambient Sibiu este un business de familie condus de catre omul de afaceri Ioan Ciolan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri