Angajatii ANRE nu mai pot lucra in companii din energie 3 ani dupa plecarea din institutie

Departamentul pentru Energie vrea sa interzica functionarilor Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) sa lucreze in companii energetice mai devreme de trei ani de la plecarea din institutia de stat.

"Functionarii ANRE nu au voie sa detina actiuni in companii care fac afaceri cu societati din domeniul energetic. Functionarilor ANRE le este interzis sa detina actiuni in companii/fonduri care detin actiuni in companiile din energie care intra in sfera de reglementare a autoritatii, iar prevederea li se aplica inclusiv sotiilor si rudelor pana la gradul al doilea. Functionarii ANRE nu pot sa lucreze in cadrul companiilor din domeniul energetic decat dupa trei ani de la expirarea contractelor de munca semnate cu ANRE", potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Energie, noteaza Mediafax.

Propunerea Departamentului este inclusa intr-un proiect de lege si se afla in dezbatere publica. Scopul ei este definirea conflictelor de interese pentru angajatii ANRE. In cursul elaborarii acestui proiect de act normativ, expertii Departamentului pentru Energie au avut consultari preliminare si cu reprezentanti ai Agentiei Nationale de Integritate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri