Compania franceza Orange ar putea lansa o oferta publica initiala pentru activele detinute in Africa si Orientul Mijlociu, pentru a atrage fonduri in vederea consolodarii operatiunilor din Europa, relateaza Bloomberg.

Planul este in faza incipienta, iar Orange nu a stabilit inca detaliile privind valoarea fondurilor care ar putea fi atrase sau data lansarii ofertei, potrivit unui purtator de cuvant al operatorului de telefonie.

Orange se confrunta cu o lipsa de lichiditati, ca urmare a tarifelor reduse in contextul unei competitii acerbe pe piata europeana, iar vanzarea participatiilor pe care le detine la companii de telefonie din Africa si Orientul Mijlociu i-ar oferi fonduri suficiente pentru a reduce datoriile si a face noi achizitii, potrivit Mediafax.

Operatorul de telecomunicatii a vandut in ultimii ani o serie de active din Republica Dominicana si Elvetia, iar CEO-ul Stephane Richard a declarat recent ca Orange doreste sa isi extinda prezenta pe pietele din Europa, precum Spania si Romania. Luna trecuta, compania a inaintat o oferta de cumparare de 3,4 miliarde de euro furnizorului spaniol de Internet si telefonie mobila Jazztel.

Vanzarile Orange in Africa si Orientul Mijlociu au crescut cu 9%, la 1,1 miliarde de euro, in trimestrul trecut, fata de un declin de 4,2% inregistrat in Franta, cea mai mare piata a companiei de telefonie.

Citeste si:
Orange a facut 10,4 mld. euro in ultimele 3 luni
Orange a facut 10,4 mld. euro...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Incasarile Orange Romania au scazut in trimestrul al doilea