Fructele, ciocolata, gustarile pe baza de branza si iaurtul sunt principalele alimente consumate intre mese in Europa, unde vanzarile totale de snack-uri au stagnat la 167 miliarde de dolari in perioada martie 2013-martie 2014, potrivit unui studiu realizat online de Nielsen, citat de Mediafax.

La nivel global, vanzarile au crescut cu 2%, la 374 miliarde de dolari, sustinute de evolutia din America de Nord, cea de a doua mare piata de snack-uri, dupa Europa. Ciocolata, bomboanele si guma de mestecat au contribuit cu 46,5 miliarde de dolari la vanzarile totale de snack-uri in Europa, in timp ce consumatorii americani prefera gustarile sarate, acestea avand o contributie de 27,7 miliarde de dolari la vanzarile totale.

"Desi dulciurile traditionale isi pastreaza suprematia in vanzarile totale de snack-uri, se remarca o evolutie pozitiva in vanzarea gustarilor cu un continut redus de zahar, ceea ce indica o schimbare in mentalitatea consumatorilor, care se orienteaza catre alimentele sanatoase", a spus Susan Dunn, vicepresedinte in cadrul Nielsen.

Studiul Nielsen privind obiceiurile alimentare ale consumatorilor a fost realizat in perioada 17 februarie-7 martie si reuneste opiniile a peste 30.000 de respondenti cu acces la Internet din 60 de tari.

Ciocolata este alimentul preferat intre mese, 64% dintre respondenti declarand ca au consumat ciocolata in decursul ultimelor 30 de zile, urmata de fructe proaspete (62%), legume (52%), prajituri si biscuiti (51%), sandvisuri (50%), iaurt (50%), branzeturi (46%) si chipsuri sau biscuiti sarati (44%). Majoritatea respondentilor considera ca snack-urile trebuie sa aiba cat mai putine ingrediente artificiale, iar o treime dintre acestia prefera gustari cu continut redus de zahar, sare, grasimi si calorii. In privinta ingredientelor benefice, o treime dintre consumatori prefera gustarile cu un continut ridicat de fibre, proteine si cereale integrale, iar 34% cumpara alimente organice.

Pe de alta parte, doar 27% dintre respondenti sunt inclinati sa isi portioneze gustarile, potrivit studiului.

Aproape 80% dintre participanti consuma snack-uri ca sa isi potoleasca foamea intre mesele principale, numai 45% dintre acestia inlocuind una dintre mese cu o gustare. "Perceptia generala este ca snack-urile sunt menite pentru consumul dintre mese, si nu pentru a inlocui o masa principala. Cu toate acestea, un mod de viata activ conduce deseori la nevoia de manca in graba, iar foarte multi oameni aleg produsele fast-food, care pot fi bogate in calorii si sarace in nutrienti", a spus Dunn.

Sursa foto: Fructe, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri