Nuclearelectrica (SNN) si Compania Nationala a Uraniului (CNU) asteapta pana la 30 ianuarie 2015 oferte privind elaborarea unui studiu privind oportunitatea reorganizarii sectorului energonuclear prin fuziunea celor doua companii, valoarea contractului fiind estimata la 300.000 euro.

Scopul studiului este identificarea unor variante de reorganizare a sectorului de exploatare, prelucrare a minereului de uraniu si producerea combustibilului nuclear de tip CANDU si recomandarea solutiei optime care sa conduca la functionarea sectorului in conditii de competitivitate, potrivit anuntului lansat de Nuclearelectrica.
Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a declarat in 30 septembrie ca este "inacceptabil" ca Nuclearelectrica si CNU sa nu gaseasca de patru luni un consultant care sa le spuna daca este bine sa fuzioneze, in conditiile in care sectorul nuclearelectric este unul strategic, potrivit Mediafax.

Anuntul privind fuziunea celor coua companii a fost facut chiar de Nicolescu, in urma cu sase luni. CNU este unicul furnizor de uraniu al reactoarelor de la Cernavoda, administrata de Nuclearelectrica. CNU detine mina de uraniu de la Crucea, judetul Suceava, singura de acest fel aflata in exploatare in Romania, dar ale carei rezerve sunt aproape epuizate. Nuclearelectrica este controlata de stat, prin Departamentul pentru Energie, care detine 81,2% din capital. Fondul Proprietatea are 9,7% din actiuni, iar 9% din titluri apartin altor actionari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
CORONAVIRUS Filipine devine prima ţară din lume care închide bursa
Setari Cookie-uri