Kaufland Romania deschide un nou hipermaket la Bucuresti, iar pana la finalul anului planuieste sa ajunga la o retea de 100 de magazine.

[Update] Magazinul din zona Aparatorii Patriei ocupa o suprafata de circa 3.100 mp si are 263 de angajati, potrivit directorului magazinului.

Kaufland Romania deschide un hipermarket in Bucuresti, al optulea din Capitala si al 98-lea al retelei la nivel national, planurile companiei pana la finalul anului vizand alte doua deschideri in Bucuresti, potreivit Mediafax.

Astfel, retailerul va incheia anul 2014 cu o retea de 100 de magazine. Noul Kaufland din Capitala este situat in zona Aparatorii Patriei, pe platforma Romprim.
Potrivit unor informatii anterioare transmise de companie, suma medie alocata pentru un hipermarket este de 6 si 9 milioane euro, in functie de oras, valoarea terenului sau suprafata magazinului.

Saptamana trecuta, Kaufland a inaugurat al treilea hipermarket al retelei din Oradea. De la inceputul anului, retailerul a deschis hipermarketuri in Arad, Targu Mures, Oradea, Targoviste, Bucuresti si Gherla. Kaufland Romania a creat pana in prezent peste 12.700 locuri de munca directe, la sediul central din Bucuresti, in magazinele deschise, precum si la centrele logistice situate in Parcul Industrial Ploiesti si Turda.

Kaufland lanseaza inca o...
Citeste si: Kaufland lanseaza inca o marca proprie

Kaufland este cel mai mare retailer din Romania dupa valoarea vanzarilor, depasind Metro Cash&Carry, Auchan si Carrefour. Compania a inregistrat in 2013 o crestere cu peste 20% a profitului net, la 331 milioane lei (75 milioane euro), in timp ce afacerile au urcat cu 13%, la 7,26 miliarde lei (1,64 miliarde euro). In 2012, retailerul a avut o cifra de afaceri de 6,4 miliarde lei (1,4 miliarde euro), in crestere cu 15% fata de 2011, si un profit net de 274,5 milioane lei (61,6 milioane euro), cu 64% mai mare. Retailerul a deschis primul magazin in Romania in anul 2005 si este parte a grupului german Lidl & Schwartz, care mai opereaza pe plan local reteaua de discount Lidl.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cel mai mare retailer din Romania finanteaza ONG-urile