Metro si Auchan au semnat joi o intelegere pentru un parteneriat international in domeniul achizitiilor, prin care negocierile cu furnizorii multinationali, dar si cumpararea, se vor putea face in comun, pentru produse nealimentare care vor fi revandute de fiecare companie sub propria marca.

Acordul va intra in vigoare in noiembrie pentru negocierile anului 2015, se arata intr-un comunicat al grupului francez Auchan, detinut de familia Mulliez. "Acest parteneriat strategic ne va permite sa facem fata provocarilor mondializarii si a evolutiei pietelor noastre de aprovizionare", a afirmat Vianney Mulliez, presedintele Consiliului de Administratie al Auchan, arata Mediafax.

Parteneriatul va permite negocierea in comun a conditiilor si a serviciilor specifice la nivel international pentru principalii furnizori multinationali de produse de consum, potrivit comunicatului. De asemenea, intelegerea presupune crearea unui acord de sourcing international pentru achizitionarea in comun a produselor "no name", in principal de la centrele de achizitii din Hong Kong sau Shanghai. Fiecare parte le va revinde asa cum sunt, sau sub marca proprie.

Produsele electronice, exceptate

Produsele electronice de masa nu fac obiectul parteneriatului, se arata in comunicat. Retailerul german Metro este prezent in 31 de tari din Europa, Africa si Asia, prin diviziile Cash & Carry, Media Markt si Saturn, Real si Galeria Kaufhof. Grupul are peste 2.200 de magazine si 265.000 de angajati.

In Romania, grupul detine 32 de magazine Cash & Carry si 4 hipermarketuri Real. Grupul german a vandut anul trecut 20 de magazine Real din Romania catre Auchan, intr-o tranzactie de 1,1 miliarde euro care a inclus si unitatile din Ucraina, Polonia si Rusia. Metro controleaza de asemenea reteaua de magazine de proximitate "La Doi Pasi", deschise in franciza.

Grupul francez Auchan este prezent in 16 tari si are un numar de 302 000 angajati. Subsidiara din Romania administreaza 31 de magazine in 18 orase. Auchan Romania a incheiat anul trecut cu afaceri de 4,6 miliarde lei, fara taxe, de peste doua ori mai mari comparativ cu 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri