Kingfisher, cel mai mare retailer specializat in DIY la nivel european, dezmite informatiile potrivit carora magazinul Bricostore din Baneasa ar urma sa fie scos la vanzare, punctand faptul ca anumite spatii din centrul comercial ar urma sa fie scoase spre inchiriere.

“Suntem convinsi ca Brico Dépôt este un format adecvat pentru a fi extins in Romania. Avem o strategie dinamica, iar scopul nostru este sa mentinem lucrurile in miscare. In timp ce ne continuam avansul pe piata, suntem deschisi catre noi parteneriate. In acest moment suntem in discutii cu potentiali parteneri pentru a optimiza spatiul din magazinele existente. Formatul Brico Dépôt se concentreaza in special pe eficienta, astfel incat am decis ca inchirierea spatiilor libere din magazinele noastre este cea mai buna solutie pentru a le exploata potentialul la maximum, spune Patrick Papot, deputy CEO al Brico Dépôt Romania.

In acord cu strategia sa de business, managementul Brico Depot ia in considerare inchirierea spatiilor ramase libere dupa transformarea magazinelor. Potrivit informatiilor companiei, acelasi lucru s-a intamplat si in magazinul Brico Depot din Militari, unde circa 3.000 mp din spatiul total au fost inchisi in vederea identificarii de noi parteneriate.

Conform unor surse wall-street.ro , Kingfisher ar fi scos la vanzare magazinul Bricostore din Baneasa, pe lista companiilor interesate de spatiu fiind Praktiker, companie preluata in acest an de catre omul de afaceri turc Omer Susli. “Magazinul Bricostore din Baneasa nu se potriveste ca si concept cu planurile Kingfisher la nivel local, motiv pentru care a fost scos la vanzare”, au declarat surse apropiate situatiei. Potrivit informatiilor obtinute, pe lista retailerilor interesati de achizitia magazinului Bricostore Baneasase afla Praktiker. Contactat de catre wall-street.ro, omul de afaceri turc a confirmat discutiile purtate cu brokerii, insa sustine ca in momentul de fata totul se afla in stand-by. “Suntem in discutii cu un Broker, dar se pare ca nu reusim sa ne intelegem la pret, intrucat suma ceruta este de doua ori mai mare decat oferta. (…) Este o locatie buna, ne dorim sa avem un magazin in zona Baneasa”, a declarat Omer Susli.

Kingfisher a intrat oficial pe piata din Romania in primavara anului trecut, o data cu achizitionarea operatiunilor francezilor de la Bricostore la nivel local. Britanicii au demarat procesul de modernizare a spatiilor comerciale in magazine Brico Depot inca de la inceputul acestui an, pentru ca in luna martie sa inaugureze primele doua magazine – in cartierul bucurestean Pantelimon si in zona Orhideea.
La finalul verii, in luna august, Kingfisher a inceput modernizarea mai multor magazine in spatii Brico Depot, pentru ca in mai putin de doua luni sa deschida pe piata alte sase noi magazine de profil. Astfel, vineri, 17 octombrie, retailerul britanic va deschide magazinele Brico Depot din Militari (Brico Depot Militari – Chiajna), Brico Depot Ploiesti, Brico Depot Pitesti, Brico Depot Brasov, Brico Depot Arad si Brico Depot Oradea.

Piata locala de bricolaj, estimata la o valoare de peste 2 miliarde de euro, a traversat in ultimii doi ani o perioada de reasezare marcata de exituri si achizitii, fiind unul dintre cele mai active sectoare din zona de constructii in perioada de criza. Principalii actori ai pietei locale din ultima perioada au fost Leroy Merlin –Baumax, OBI, Praktiker, dar si Dedeman, pe o piata pe care mai activeaza si Hornbach sau Mr. Bricolage.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri