Cele mai mari companii petroliere din SUA, Exxon Mobil si Chevron, au inregistrat profituri in crestere in trimestrul al treilea, in ciuda scaderii productiei.

Exxon Mobil si Chevron, cele mai mari companii petroliere din SUA, au inregistrat profituri in urcare in trimestrul al treilea, in ciuda scaderii productiei si a cotatiilor petroliere mai mici, potrivit Wall Street Journal.

Profitul Exxon Mobil a crescut cu 2,5% la 8,07 miliarde de dolari, de la 7,87 miliarde de dolari in trimestrul al treilea al anului trecut, pe fondul imbunatatirii marjelor de rafinare si marketing. Castigul pe actiune s-a situat la 1,89 dolari, comparativ cu estimari pentru 1,71 dolari ale analistilor consultati de Reuters. Veniturile companiei au scazut cu 4,3%, la 107,5 miliarde dolari, dar au fost peste asteptarile analistilor de 105,51 miliarde de dolari, potrivit Mediafax.

Profitul Chevron a crescut cu 13% in trimestrul al treilea, la 5,59 miliarde de dolari, avansul fiind sustinut de vanzari de active si de efectul favorabil al cursului valutar.
Castigul pe actiune s-a situat la 2,95 dolari, fata de 2,57 dolari in urma cu un an. Veniturile companiei au coborat cu 6,5%, la 54,7 miliarde de dolari. Analisti consultati de Reuters se asteptau ca Chevron sa anunte un profit pe actiune de 2,55 dolari si venituri de 58,18 miliarde de dolari. Pretul mediu de vanzare pentru titeiul si gazele naturale lichide produse de Chevron a scazut cu 10 dolari in trimestrul al treilea, la 87 dolari pe baril. Cotatiile internationale au coborat in perioada analizata de la 104 dolari pe baril la 93 dolari pe baril.

Compania a raportat o productie totala de 2,57 milioane de barili echivalent petrol in trimestrul al treilea, in scadere de la 2,59 milioane de barili echivalent petrol in perioada similara a anului trecut. Exxon Mobil a anuntat o scadere de 4,7% a productiei la nivel global, la 3,8 milioane de barili echivalent petrol.

Citeste si:
Danemarca vrea sa interzica vanzarea de masini diesel sau benzina
Danemarca si alte 10 tari vor...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Piata auto va depasi 200.000 de unitati anul acesta