Ministerul Finantelor Publice a devenit actionar majoritar al Rodipet, dupa ce creantele institutiei la firma de distributie a presei, in valoare de 16,37 milioane lei, au fost convertite in actiuni.

Suma reprezinta impozitele, taxele si alte contributii bugetare neachitate de Rodipet la momentul privatizarii. Capitalul social al Rodipet va fi majorat, astfel, cu 16,37 milioane lei, pana la 29,68 milioane lei.

In urma operatiunii, MFP detine 55,15% din actiunile Rodipet, firma Magnar Systems Com din Otopeni controleaza 23,04% din titluri, Supremo Corporation - 19,1%, Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat - 2,2%, SC Monalisa Investments - 0,12%, Awdi Hassan si Awdi Mehdi, fiecare cu 0,12%. La privatizarea Rodipet, statul a acordat facilitati fiscale in valoare totala de 48,46 milioane lei.

Cele mai importante facilitati au constat in conversia in actiuni a creantelor bugetare (16,41 milioane lei), scutirea la plata a dobanzilor, a majorarilor de intarziere si a penalitatilor aferente obligatiilor bugetare convertite in actiuni (19,54 milioane lei) si scutirea la plata a dobanzilor si a penalitatilor aferente obligatiilor bugetare esalonate (7,84 milioane lei).

Privatizarea Rodipet a avut loc in decembrie 2003, cand firma Magnar System Com din Otopeni a cumparat de la stat intregul pachet de actiuni al societatii de distributie a presei, printr-o tranzactie de sase milioane euro. Suma include pretul actiunilor (226.660 lei) si investitiile asumate de Magnar pentru modernizarea societatii. Cumparatorul a preluat, de asemenea, datorii ale Rodipet in valoare de 4,8 milioane euro catre ziare si edituri, efortul investitional asumat fiind de circa 11 milioane euro.

SC Magnar Systems Com face parte din grupul de firme Miami Group, care cuprinde, de asemenea, SC Monalisa Investments, Supremo Corporation, Euro Hotels&Suites, CFR Mesagerie, SC Alfa El Romania, SC Chirigiu Mall si Baalbeck Tourism Sarl Liban.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri