HeidelbergCement, producatorul german de materiale de constructii, a anuntat ca nu va cumpara activele pe care Lafarge si Holcim le-au scos la licitatie.

Producatorul german de materiale de constructii HeidelbergCement, prezent si pe piata romaneasca, a anuntat ca nu va cumpara activele pe care Lafarge (Franta) si Holcim (Elvetia) le-au scos la licitatie, pentru a putea incheia fuziunea pe care au anuntat-o inca din luna aprilie, potrivit Mediafax.

"Compania interntioneaza sa foloseasca veniturile din vanzarea deja anuntata a afacerilor cu materiale de constructii din America de Nord si Marea Britanie pentru reducerea datoriei si pentru proiectele sale de crestere", se arata intr-un comunicat al HeidelbergCement. In luna iulie, Reuters a scris ca HeidelbergCement intentioneaza sa renunte la afacerile cu materiale de constructii din Statele Unite si Marea Britanie in acest an, pentru a putea cumpara activele oferite spre vanzare de catre Holcim si Lafarge.

La inceputul lunii aprilie, Holcim si Lafarge au convenit o fuziune prin schimb de actiuni, care va crea cel mai mare producator de ciment din lume, cu vanzari anuale de 44 de miliarde de dolari. Pentru a obtine aprobarea Comisiei Europene pentru a incheia fuziunea, Holcim si Lafarge trebuie sa vanda o parte dintre activele pe care le detin. Astfel, decizia celor doua companii a fost ca in tari precum Romania, Germania si Ungaria sa vanda in totalitate activele uneia dintre companii.
In cazul Romaniei, vor fi vandute operatiunile producatorului francez de ciment Lafarge, care detine doua fabrici de ciment, la Medgidia si Hoghiz, si o statie de macinare, la Targu Jiu.

HeidelbergCement este unul dintre cei mai mari investitori germani din Romania, avand activitati in domeniul productiei de ciment, betoane si agregate, prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Beton si Carpat Agregate. Carpatcement Holding detine trei fabrici, la Tasca (Neamt), Chiscadaga (Hunedoara) si Fieni (Dambovita).

Citeste si:
Libra Internet Bank, profit de 95 de milioane de lei in 2018
Libra Internet Bank a obtinut...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Guvernul se pregateste de plecarea administratorilor din Pilonul II