Bugetul de venituri si cheltuieli al companiei pentru 2014, aprobat de Guvern in luna noiembrie a anului trecut, prevede venituri de 1,117 miliarde lei, cheltuieli de 1,035 miliarde lei si un profit brut de 82 milioane lei. Ministerul Transporturilor a lansat recent in dezbatere un proiect de hotarare de guvern prin care solicita rectificarea bugetului, in varianta propusa veniturile fiind aceleasi, respectiv 1,117 miliarde lei, dar cheltuielile mai mari cu 58 milioane lei, din cauza inceperii cu intarziere a concedierilor colective, noteaza Mediafax.

Astfel, potrivit proiectul de revizuire a bugetului, transportatorul feroviar de marfuri se asteapta in acest an la un profit brut de 23,69 milioane lei, fata de castigul de 82 milioane lei prognozat initial.

Tentativa esuata de cedare a unei parti din actiuni

In 2013, CFR Marfa a raportat venituri de 984,8 milioane lei si un rezultat negativ de 262,9 milioane lei. Guvernul s-a angajat fata de FMI la o restructurare agresiva a companiei si continuarea procesului de privatizare cu un investitor strategic, dupa ce procedura de cedare a 51% din actiuni a esuat anul trecut.

Potrivit datelor comunicate la inceputul saptamanii trecute, CFR Marfa a disponibilizat pana in prezent 2.296 de salariati, cei mai multi de la sucursala Banat - Oltenia (622), din totalul de 2.500 de persoane care sunt concediate in acest an, efectivul companiei numarand 6.561 de angajati. Printre principalii clienti ai companiei de stat se numara companiile Rofersped, Azomures, Conpet, CEO Oltenia, Holzindustrie Schweighofer, CE Turceni si Kronospan.