“Nu se mai tine cont de mult de perioada nationala de sold-uri. Exista un apetit crescut pentru promotii. Impactul asupra business-ului este insa unul negativ, afecteaza afacerile. Incercam sa facem fata miscarilor din piata. Varianta ideala ar fi ca dupa ce ai reusit sa vinzi mai mult de 50% din stoc sa incepi sa te gandesti la o perioada de reduceri”, spune Cornelia Nicolae, country manager Stefanel.

La randul sau, Victor Tighinean, country manager Ecco Shoes, sustine ca 90% din vanzarile online ale brandului de incaltaminte se realizeaza in perioada de reduceri. In prezent, reteaua Ecco Shoes numara 20 de magazine, vanzarile online reprezentand 10% din vanzari. “Tendinta pentru anul viitor in vanzari online in SUA si Europa se indreapta spre un 15% din business, ne apropiem si noi de aceasta cifra”, a adaugat Tighinean.

Chiar daca LPP Fashion, companie care gestioneaza branduri precum Reserved sau Mohito, nu este prezent momentan in comertul online, Alina Bistreanu, director general, sustine ca platformele de socializare de tipul Facebook au reprezentat o modalitate de a atrage clientii din zona online in magazinele traditionale.

“In cazul LPP cifra de afaceri realizata in cadrul reducerilor este undeva la 30% din totalul anual. Nu doar pretul este important in alegerea unui produs. Conteaza si designul, calitatea, sunt factori care cumuleaza decizia de cumparare. Este evident ca tendinta merge in zona de online. Avem in perspectiva o platforma online pentru LPP. Pana acum am atras clientii din online in offline prin promotii de pe retelele de socializare”, a spus Alina Bistreanu.