Carrefour se extinde: va deschide un magazin in mall-ul Victoria City

Grupul Benovo negociaza sa deschida un magazin Carrefour, in locul retelei Cora, in mall-ul Victoria City, deschis recent in Bucurestii Noi.

Grupul Benevo negociaza cu reteaua franceza Carrefour deschiderea unui hipermarket in mall-ull Victoria City dezvoltat pe terenul fostei fabrici Textila Dacia din Bucurestii Noi, in locul retelei Cora, care a renuntat la proiect, au declarat surse din piata imobiliaram potrivit Mediafax.

Incheierea unui contract cu o retea de hipermarketuri este o conditie obligatorie pentru ca un dezvoltator sa inceapa constructia unui centru comercial. Grupul Benevo, fondat de omul de afaceri canadian Michael Topolinski, si-a anuntat de mai multi ani intentia de a dezvolta un centru comercial pe terenul din apropierea statiei de metrou Jiului, iar in primavara acestui an a obtinut autorizatia de construire pentru ridicarea mallului, inceperea lucrarilor fiind programata pentru luna iulie.

Semnarea contractului se va face saptamana viitoare

"Negocierile cu antreprenorul general sunt finalizate, iar semnarea contractului este programata pentru miercurea viitoare (30 iulie)", declara in vara acestui an Topo¬lins¬ki, afirmand totoda¬ta ca cei de la Cora au in continuare contract de inchi¬riere pentru proiectul din Bucurestii Noi. De atunci insa compania nu a mai anuntat alte termene pentru proiect. Reprezentantii Benevo nu au raspuns solicitarii MEDIAFAX legata de negocierile cu reteaua Carrefour.

Pe de alta parte, reprezentantii Carrefour Romania nu au comentat informatiile. "Carrefour Romania nu comenteaza aceste informatii. Va putem confirma ca ne continuam expansiunea pe toate formatele, toate deschiderile urmand a fi comunicate in mod oficial, la momentul oportun, atat catre presa cat si catre consumatori", au declarat reprezentantii retelei de retail.

Citeste si:
Conflict între AFI și NEPI: vânzarea clădirilor de birouri din...
Conflict în tranzacția cu...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Grupul francez a incheiat in acest an mai multe contracte cu dezvoltatorii de centre comerciale in Bucuresti si in tara. Astfel, Carrefour va fi prezent in centrul comercial Veranda, dezvoltat de omul de afaceri Florin Pogonaru in apropierea Pietei Obor, unde a inchiriat 10.000 de metri patrati si de asemenea a cumparat 12.000 metri patrati in mall-ul ParkLake care a fost anuntat de Sonae Sierra si Caelum in Titan.

NEPI va dezvolta un fond de investitii la Timisoara

De asemenea, reteaua de hipermarketuri va fi prezenta si in centrul comercial pe care fondul de investitii NEPI urmeaza sa il dezvolte la Timisoara. Pe langa acest proiect, Carrefour mai este prezent si in Shopping City Targu-Jiu si Vulcan Value Center din cartierul Rahova al Capitalei, ambele deschise in acest an de NEPI. Reprezentantii Cora Romania nu au comentat in¬for¬matiile pana la transmiterea acestei stiri. Grupul francez a anuntat in vara acestui an ca a oprit procesul de ex¬pan¬siune pe piata locala, dar la acea vreme isi mentinea intentia de a des¬chide in Bu¬curestii Noi.

Printre viitorii chiriasi anun¬tati in cadrul centrului comercial Victoria City se mai numara retailerii H&M, C&A, Hervis, Mango, Deichmann sau Koton, precum si un cinematograf Cine Grand cu opt sali. Michael Topolinski a mai fost implicat in proiectul Vulcan Value Center, livrat in acest an de NEPI, si controleaza fabrica de pompe Aversa de la Obor.

Citeste si:
VIDEO Noi experiențe de shopping: cumpărături pe bază de comandă...
VIDEO Carrefour și Google au...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri