Producatorul de turbine si generatoare pentru industria energetica General Turbo din Bucuresti va reduce numarul de posturi de la 650 la 450, din cauza "scaderii dramatice" a comenzilor atat pe piata interna, cat si la export.

Printre clientii companiei se numara Nuclearelectrica, termocentralele Rovinari, Craiova, Turceni, General Electrica (SUA), Siemens (Germania), E.ON (Germania), Ansaldo (Italia) sau Voestalpine (Austria). In prezent, General Turbo produce turbine cu abur de mare putere pentru domeniul clasic si nuclear, scrie Mediafax.

Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 112,5 milioane de lei (25,4 milioane de euro), in scadere cu aproape 32% fata de nivelul de 165 milioane de lei atins in 2012. General Turbo a incheiat anul trecut cu pierderi de 3,9 milioane de lei, de la un profit net de 5,5 milioane de lei in 2012.

La sfarsitul anului trecut compania avea un numar mediu de angajati de 773 de persoane, fata de 739 in 2012. Compania are un capital social de 10,5 milioane de lei si este controlata de 1.866 de actionari persoane fizice.

Sursa foto: Barbat ramas fara loc de munca/Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »