"Asigurarea serviciilor de paza, monitorizare si interventie se va face dupa un program astfel stabilit incat sa acopere atat intervalul orar in care statiile si trenurile de metrou sunt disponibile (conform orarului/ graficului de circulatie) accesului publicului pentru efectuarea calatoriei, precum si pe timpul noptii, acolo unde analiza de risc la securitate fizica si planurile de paza impun acest lucru", se arata in caietul de sarcini aferent procedurii de achizitie, potrivit Mediafax.

Serviciile vor viza statiile, trenurile, depourile si obiectivele din reteaua metroului. Valoarea estimata, fara TVA, a acordului este cuprinsa intre 39,2 milioane lei si 52,9 milioane lei. "Numarul de contracte subsecvente estimate a fi incheiate: minim 3 si maxim 30. Durata estimata a contractelor subsecvente: intre 1 si 12 luni. Valoarea estimata a unui contract subsecvent: minim 1,3 milioane lei si maxim 21,1 milioane lei", potrivit anuntului lansat de administratorul metroului.

Licitatie deschisa pentru atribuirea contractului

Proiectul va fi finantat din subventie de la bugetul de stat si veniturile proprii ale companiei Metrorex. Furnizorul serviciilor va fi selectat prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut, iar firmele interesate pot depune oferte pana la 25 noiembrie. Metrorex a atribuit la 31 iulie un contract de 2,43 milioane lei, fara TVA, companiei Scorseze Security International, pentru prestarea serviciilor de paza in statiile, trenurile si depourile de metrou pe o perioada de 2 luni.

"Deoarece durata de timp necesara pregatirii si derularii procedurilor pentru licitatia privind atribuirea noului contract de paza s-a prelungit peste limita la care vechiul contract de paza urma sa expire si pentru a se evita situatia in care obiectivele Metrorex ar fi ramas fara paza, s-a aprobat de catre conducerea societatii continuarea prestarii de catre Scorseze Security International a serviciilor de paza pentru o perioada limitata la 2 luni, in aceleasi conditii (numar total de ore/luna care au fost stabilite prin contractul incheiat in 2010)", au precizat reprezentantii Metrorex.

Revista presei 5 decembrie:...
Citeste si: Revista presei 5 decembrie: SUA pune presiune pe Rusia

Metrorex a mai avut incheiate cu Scorseze Security International patru contracte, semnate in 2001, 2006, 2007 si 2010, ultimul avand o valoare de 51,7 milioane lei fara TVA.