Olympus, unul dintre cei mai mari producatori de lactate din Romania, a lansat recent pe piata locala primul lapte organic de consum, fabricat la Halchiu, in judetul Brasov.

Compania a incheiat colaborari cu diverse ferme din zona Transilvaniei pentru colectarea laptelui bio, fara a preciza numarul exact al acestor furnizori. In medie, producatorul colecteaza zilnic 4.000 de litri de lapte bio.

”Este prea devreme sa putem vorbi de estimari de vanzari. Volumele, chiar daca mici in prezent, sunt insa in crestere continua si aceasta tendinta se va pastra si in urmatorii ani. Pe acest lucru ne-am bazat cand am decis sa continuam sa lansam produse bio”, au declarat pentru wall-street.ro reprezentantii Olympus.

Compania este deja prezenta pe zona produselor bio cu iaurt si kefir. ”Am fost incurajati de raspunsul consumatorilor ca urmare a lansarii primelor noastre produse bio si continuam sa lansam sortimente noi de lactate pe acest segment. Am depasit deja estimarile initiale de crestere de 10% pe an pe segmentul bio”, a precizat directorul general Olympus, Ilias Pliatsikas.

Grupul Olympus este prezent in Romania din 1999. Compania a deschis in urma cu trei ani fabrica de la lactate de la Halchiu, judetul Brasov, o investitie de 55 mil. euro. In prezent, 75% din productia de lactate de la Halchiu merge la export in zece tari europene, printre cele mai importante piete fiind Bulgaria, Italia si Germania. Pentru acest an compania estimeaza afaceri de 70 mil. euro.

Citeste si:
Tendinte FMCG: produse premium, BIO si cu impact redus asupra mediului
Cristian Ungureanu, Unilever,...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Coronavirus | Magazinele Auchan rămân deschise în programul normal
Setari Cookie-uri