Producatorul de lactate Prodlacta din Brasov a incheiat primele noua luni cu o cifra de afaceri de 29,28 milioane lei (6,6 milioane euro), in crestere cu 60% comparativ cu perioada similara a anului trecut, si cu pierderi de 6,48 milioane lei (1,4 milioane euro), cu circa 6% mai mici, scrie Mediafax.

In perioada ianuarie-septembrie 2013, compania a raportat afaceri de 18,3 milioane lei si pierderi de 6,88 milioane lei. In 3 noiembrie, actionarii societatii au aprobat majorarea capitalului social cu 17,6 milioane lei, la 69,88 milioane lei, pentru acoperirea pierderilor contabile ale producatorului.

Potrivit unor informatii anterioare, firma si-a bugetat pentru acest an dublarea veniturilor si reducerea pierderilor de aproape patru ori. Astfel, pentru anul in curs, producatorul de lactate a bugetat venituri de 61,4 milioane lei (13,8 milioane euro), de peste doua ori mai mari fata de anul trecut, si pierderi in scadere de circa patru ori, la 3,14 milioane lei.

"Principalul obiectiv urmarit in anul 2014 de catre actionarul majoritar al Prodlacta va fi cresterea cifrei de afaceri, care pana in anul 2015 sa ajunga la 20 millioane euro. In privinta vanzarilor, principalele obiective sunt: cresterea vanzarilor pe fiecare tip de client printr-o buna executie de piata si prin implementarea unei sortimentatii adecvate, crearea unei retele proprii de distributie nationala pentru comertul traditional, efectuarea de exporturi in pietele unde JLC are deja piata de desfacere, in tarile vecine, precum si oferirea de marca proprie (ale magazinelor) pentru export si retehnologizarea societatii pentru lansarea de noi produse", se mentiona intr-un raport al companiei.

In prezent, Prodlacta isi desfasoara activitatea de productie in unitatea din Brasov. Producatorul mai detine doua fabrici de branzeturi, in Fagaras si Homorod, ambele in judetul Brasov, aflate in conservare din anul 2010. Societatea detine si o retea de zece magazine proprii.

Citeste si:
Prodlacta vrea sa isi dubleze...

Producatorul de lactate a iesit din insolventa in luna mai a anului trecut, dupa un an si jumatate de administrare speciala. Potrivit datelor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), actionarul majoritar al producatorului este grupul JLC, care prin JLC Germany si JLC Chisinau, detine 58,55% din actiuni. Grupul JLC, cu sediul la Chisinau, activeaza in domeniul lactatelor, constructilor, trasporturi si comert, avand activitati in Republica Moldova, Ucraina, Kazahstan, Germania si Romania. Asociatia salariatilor detine 13,48% din actiunile Prodlacta, iar Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului 5,8%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
CORONAVIRUS | Cum s-a schimbat viața unui italian cu afaceri în România
Setari Cookie-uri