Producatorul de biscuiti Rostar, detinut de antreprenorul Halil Bulut, va inchide anul acesta cu o cifra de afaceri de peste 36 mil. lei (8,2 mil. euro), in crestere de 10% comparativ cu 2013, evolutie sustinuta de piata interna.

Prezent pe piata din anul 1997, Rostar detine o unitate de productie in Bragadiru in care lucreaza 385 de angajati. De la o capacitate de 40 de tone pe zi in prezent compania produce 48 de sortimente de biscuiti la o capacitate de productie de 50 de tone pe zi.

Totodata, cresterea afacerilor a fost sustinuta in acest an si de exporturi, cele mai importante piete de desfacere fiind Bulgaria, Ungaria, Spania, Italia, Polonia, Suedia, Cipru, Angola si Canada. In prezent, vanzarile la export au inregistrat o crestere de 50% fata de prima jumatate a anului. Compania intentioneaza sa intre de anul viitor pe piete precum Olanda, Israel, Grecia, Germania, Coreea de Sud si China.

Piata biscuitilor, estimata la 240 de milioane de euro potrivit datelor Euromonitor, este impartita de jucatori precum Ulker, Alka Group sau Tecsa Business.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri