Producatorul de biscuiti Rostar, detinut de antreprenorul Halil Bulut, va inchide anul acesta cu o cifra de afaceri de peste 36 mil. lei (8,2 mil. euro), in crestere de 10% comparativ cu 2013, evolutie sustinuta de piata interna.

Prezent pe piata din anul 1997, Rostar detine o unitate de productie in Bragadiru in care lucreaza 385 de angajati. De la o capacitate de 40 de tone pe zi in prezent compania produce 48 de sortimente de biscuiti la o capacitate de productie de 50 de tone pe zi.

Totodata, cresterea afacerilor a fost sustinuta in acest an si de exporturi, cele mai importante piete de desfacere fiind Bulgaria, Ungaria, Spania, Italia, Polonia, Suedia, Cipru, Angola si Canada. In prezent, vanzarile la export au inregistrat o crestere de 50% fata de prima jumatate a anului. Compania intentioneaza sa intre de anul viitor pe piete precum Olanda, Israel, Grecia, Germania, Coreea de Sud si China.

Piata biscuitilor, estimata la 240 de milioane de euro potrivit datelor Euromonitor, este impartita de jucatori precum Ulker, Alka Group sau Tecsa Business.

Citeste si:
"Regele biscuitilor", retinut de DIICOT: cine este Halil Bulut
"Regele biscuitilor", retinut...
Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Companille vor fi nevoite să depună declarațiile fiscale până la 25 martie
Setari Cookie-uri