Farmaciile Centrofarm au achitat datoriile pe care le aveau catre distribuitorul de medicamente Mediplus si pentru care acesta ceruse instantei intrarea retelei in insolventa, astfel ca distribuitorul a retras joi cererea, a declarat Veronica Dobre, PR manager al grupului A&D Pharma, scrie Mediafax.

"Centrofarm si-a achitat datoria catre Mediplus, iar astazi ambele parti au depus cereri pentru retragerea cererii de intrare in insolventa, asa este procedura. Cu toate acestea litigiul va continua", a aratat Dobre.

Distribuitorul de medicamente Mediplus, parte a grupului farmaceutic A&D Pharma, a cerut in 17 noiembrie insolventa retelei de farmacii Centrofarm, potrivit datelor de la Tribunalul Bucuresti. Cererea are ca termen 9 februarie 2015.

Mediplus, cel mai mare distribuitor farmaceutic de pe piata romaneasca, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 3,14 miliarde lei (706 milioane euro) si un profit net de 63 milioane lei (14,1 milioane euro). Grupul A&D Pharma, controlat de oamenii de afaceri Walid Abboud, Roger Akoury, Ludovic Robert si Michel Eid, detine si lantul de farmacii Sensiblu.

Centrofarm opereaza o retea de peste 50 de farmacii si a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 106,8 milioane lei (24,2 milioane euro), cu 21% mai redusa comparativ cu nivelul din 2012, si a ramas pe pierderi, de 12 milioane lei (2,7 milioane euro), in scadere de la 17 milioane lei (3,7 milioane euro). Centrofarm este controlata de firma General Farma Invest.

Citeste si:
Help Net preia 19 farmacii Centrofarm
Help Net preia 19 farmacii...

Sursa foto: Medicamente, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Impact plateste 880.000 euro pentru a stinge un litigiu
Setari Cookie-uri