Compania britanica Petrofac a revizuit luni in scadere estimarile pentru profitul net pe 2015, anticipand o evolutie negativa a preturilor la produsele petroliere, dar si venituri in scadere in mai multe tari, inclusiv in Romania, potrivit unei note a companiei.

Petrofac a atentionat investitorii ca scaderea pretului petrolului si veniturile mai mici generate de operatiunile din Marea Nordului, Romania si Mexic vor reduce profitul net la 500 milioane de dolari in 2015, de la un nivel de circa 580 milioane de dolari estimat pentru acest an, se arata in nota companiei, citata de Financial Times. Analistii anticipau un profit net de 675 milioane de dolari pentru anul viitor, conform Mediafax.

In urma anuntului, actiunile Petrofac au coborat cu peste 20% pe piata londoneza. Petrofac estimeaza ca divizia de servicii integrate de energie va avea un impact negativ de 45 milioane de dolari asupra rezultatului de anul viitor, in principal din cauza preturilor scazute pentru produsele petroliere. De asemenea, compania se asteapta la o scadere cu 40 milioane de dolari a profitului din operatiunile din Marea Nordului, in timp ce proiectele din Romania si Mexic sunt estimate sa genereze un profit total cu 30 milioane de dolari sub cel estimat initial.

Desi negocierile progreseaza, am fost prudenti in administrarea investitiei.

In Romania, Petrofac negociaza revizuirea planului de dezvoltare si a contractului-cadru pentru perimetrele din Ticleni, judetul Gorj. "Desi negocierile progreseaza, am fost prudenti in administrarea investitiei si am redus productia la circa 3.900 barili echivalent petrol pe zi. Estimam ca vom agrea in curand planul revizuit de dezvoltare a perimetrelor, dar nu credem ca acest lucru va avea un efect benefic asupra productiei mai devreme de finele anului 2015. In consecinta, am revizuit in scadere asteptarile privind veniturile din Ticleni pentru 2015", potrivit Petrofac.

Petrofac a semnat, in 2010, un acord pe 15 ani cu OMV Petrom pentru gestionarea operatiunilor la noua zacaminte din zona Ticleni, contractul vizand cresterea cumulativa a productiei cu cel putin 50% pana la finele anului 2015.

In cadrul contractului, compania britanica asigura expertiza si tehnologiile necesare, precum si resursele financiare si umane, in timp ce Petrom supravegheaza operatiunile si plateste pentru cantitatea de titei produsa, inclusiv un tarif crescut in functie de nivelul productiei suplimentare. Acordul poate fi prelungit pentru inca 10 ani. In 2011, Petrofac estima venituri de 270 milioane de dolari pentru primii cinci ani de derulare a contractului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri