Societatea Otelinox Targoviste a incheiat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 1,351 milioane lei, veniturile totale ale companiei cifrandu-se la 45,43 milioane lei, iar cheltuielile la 44,08 milioane lei, potrivit raportarii financiare transmise Bursei de Valori Bucuresti.

Cifra de afaceri neta a companiei s-a ridicat la 41,956 milioane lei, veniturile din exploatare totalizand 44,707 milioane lei, iar cele financiare 723.645 milioane lei.

La finele lunii martie, Otelinox avea de recuperat creante de 18,638 milioane lei si de achitat datorii de 9,168 milioane lei. Platile restante catre furnizori se ridicau la 585,911 lei.

Otelinox a luat fiinta la data de 1 iunie 1974 in urma unei licitatii internationale la care castig de cauza pentru furnizarea tehnologiilor si echipamentelor, au avut firmele japoneze Nisshin Steel CO Ltd. pentru fabricarea de table si benzi inoxidabile laminate la rece si Daido Steel Co pentru fabricarea profilelor mici si sarmei laminate la cald.

Cele doua capacitati de productie au fost puse in functiune in anii 1979 si, respectiv 1980. in octombrie 1997, pachetul majoritar de actiuni al SC Otelinox SA ( 51 la suta), a fost achizitionat de Samsung Deutshland GmbH - filiala a grupului Samsung Corporation. Ca urmare a aporturilor de capital din ultimii ani, Samsung Deutschland GmbH detine in prezent 74,99 la suta din capitalul social al Otelinox.

Privatizarea a insemnat demararea unui vast program de investitii, vizand atat modernizari si automatizari, cat si perfectionarea si educarea personalului in spiritului imbunatatirii continue a calitatii, astfel incat sa creasca necontenit competitivitatea produselor pe plan international.

Otelinox detine o capacitate de productie pentru table si benzi din oteluri inoxidabile de 60.000 tone/an si o capacitate pentru profile mici si sarma de 100.000 tone/an, fiind singurul producator de produse plate inoxidabile dintre fostele tari socialiste din centrul si estul Europei.