Grecii de la Jumbo deschid trei magazine in Romania, in locul OBI

Retailerul grec de jucarii Jumbo va deschide in acest an trei magazine in Romania, la Arad, Ploiesti si Pitesti, si va ajunge astfel la o retea de sapte magazine pe piata locala, unde a inregistrat vanzari de aproape 9 milioane euro in anul fiscal 2013/2014.

Primul magazin Jumbo din Romania, cu o suprafata de 13.000 metri patrati, a fost deschis in octombrie 2013 la Timisoara, in locul fostului hipermarket Real din nordul orasului. Al doilea magazin, care se intinde pe 14.000 metri patrati, a fost inaugurat pe 9 noiembrie in Bucuresti, in cadrul centrului comercial Arcade de pe Bulevardul Theodor Pallady. In ultimul trimestru al anului trecut, retailerul a inaugurat inca o unitate in Bucuresti (octombrie) si una in Oradea (noiembrie), fiecare unitate insumand 12.000 metri patrati, scrie Mediafax.

In primul trimestru al acestui an compania are in plan sa inaugureze un magazin in Arad, urmat in toamna de unul in Ploiesti si in decembrie in Pitesti. Toate aceste unitati vor fi deschise in spatiile in care si-a derulat activitatea retailerul german de bricolaj OBI, care a decis sa iasa de piata romaneasca.

Planurile companiei este sa dezvolte o retea de 12-18 unitati pe piata romaneasca. In anul fiscal 2013/2014, incheiat la 30 iunie, retailerul a inregistrat, cu doar doua magazine, vanzari nete de 8,8 milioane euro si un profit de 2,14 milioane euro. Totodata, in primul trimestru al anului fiscal 2014/2015 (iulie-septembrie 2014), Jumbo Romania a avut vanzari de 2,7 milioane euro si un profit net de circa 384.000 euro.

La finalul lunii septembrie, Jumbo avea in Romania 193 de angajati permanenti. Reteaua Jumbo numara 70 de magazine in Grecia, Cipru, Bulgaria si Romania si un magazin online si are peste 5.000 de angajati. In Macedonia si Albania, reteaua Jumbo functioneaza in sistem de franciza. Jumbo este listata din 1997 la bursa de la Atena.

Citeste si:
Cum impulsionează închiderea școlilor și a grădinițelor vânzările...
Retailul de jucării: Cum...

Pe langa jucarii, care reprezinta cea mai mare parte a afacerilor, magazinele companiei ofera produse pentru ingrijirea copiilor, rechizite, produse de sezon, decoratiuni si produse pentru locuinta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri