Compania Vestmoldtransgaz din Republica Moldova va transporta gazele prin conducta Iasi-Ungheni

Compania de stat Vestmoldtransgaz din Republica Moldova va asigura serviciul de transport al gazelor naturale prin intermediul gazoductului Iasi-Ungheni.

"Vestmoldtransgaz va presta, in baza licentei primite, serviciul de transport al gazelor naturale prin intermediul gazoductului Iasi-Ungheni pe care il gestioneaza", potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale pentru Reglementare in Energetica (ANRE) din Republica Moldova, scrie Mediafax.

Vestmoldtransgaz a primit marti licenta, a carei valabilitate este de 25 de ani. Gazele vor fi livrate prin conducta Iasi-Ungheni de compania OMV Petrom, din grupul austriac de petrol si gaze OMV, care a incheiat in decembrie anul trecut un contract pe un an cu compania moldoveneasca Energocom din Republica Moldova.

Constructia gazoductului Iasi-Ungheni, cu o lungime de 44 kilometri, a fost finalizata in august 2014 si a presupus o investitie de 26 milioane de euro. Un al doilea tronson, cu o lungime de aproximativ 100 de kilometri, pana la Chisinau, va fi construit in urmatorii ani.

Conducta are o capacitate anuala de transport de 1,5-2 miliarde de metri cubi de gaze naturale, suficient pentru a acoperi necesarul de consum al tarii vecine, de aproximativ 1,2 miliarde de metri cubi pe an.

Citeste si:
Rusia inaugureaza primul sau gazoduct spre China
Rusia inaugureaza primul sau...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri