Ryanair si EasyJet si-au consolidat pozitia pe piata aeriana low cost din Europa

Ryanair Holdings si EasyJet si-au consolidat anul trecut pozitia dominanta pe piata transporturilor aeriene low cost din Europa, atragand milioane de noi pasageri, in timp ce operatorii concurenti Norwegian Air Shuttle si Air Berlin au probleme sa se dezvolte, transmite Bloomberg.

Numarul pasagerilor operatorului irlandez Ryanair, lider pe piata low-cost, a crescut anul trecut cu 6%, la 86,4 milioane, in timp ce operatorul britanic EasyJet a raportat o crestere de 6,5% a numarului de clienti, la 65,3 milioane de persoane, noteaza Mediafax. In cazul ambelor companii cresterea numarului de pasageri a fost mai mare decat cresterea capacitatii, astfel ca gradul de ocupare a aeronavelor s-a imbunatatit.

Pentru cresterea cotei de piata, principarii operatori low-cost au marit frecventa curselor pe principalele rute si au oferit clientilor business facilitati precum locuri rezervate si tarife flexibile. Aceste politici au obligat marii operatori, cum sunt Air France KLM Group si Deutsche Lufthansa, sa restructureze operatiunile in cazul curselor pe distante scurte.

Gradul de ocupare a aeronavelor operate de EasyJet a avansat anul trecut cu 1,5 puncte procentuale, la 90,8%, iar in cazul Ryanair a avut loc o crestere de 3 puncte procentuale, la 86%. Wizz Air, cel mai important operator low-cost din Europa de Est, nu a raportat inca date referitoare la operatiunile din 2014. In 2013, compania cu sediul la Budapesta a transportat 13,5 milioane de pasageri, in crestere cu 12% fata de anul precedent. Intr-o perioada de 12 luni incheiata la sfarsitul lunii octombrie 2014, Wizz Air a transportat 15,5 milioane de pasageri.

Citeste si:
Un operator aerian low cost renunţă la 30% din angajaţi
easyJet vrea să renunţe la...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri