Fornetti Romania, cu afaceri de peste 100 mil. lei in 2014, spera sa iasa din insolventa in acest an

Fornetti Romania, unul dintre cel mai cunoscute lanturi de patiserii, a trecut anul trecut pe profit, dupa vanzari care au depasit nivelul de 100 milioane lei, si spera sa iasa din insolventa in acest an, planul de reorganizare urmand sa fie finalizat la 31 mai, transmite Mediafax.

Compania, intrata in insolventa la finele anului 2011, a anuntat, intr-un comunicat, ca 2014 a fost primul an cu profit de la inceputul procedurii de reorganizare, castigul fiind estimat la 500.000 euro. Totodata, cifra de afaceri, pe piata interna si externa, s-a plasat la peste 100 milioane de lei.

Afaceri in crestere cu 40% in 2014

Potrivit informatiilor raportate la Ministerul Finantelor, Fornetti Romania a avut in 2013 o cifra de afaceri de 70,5 milioane lei si pierderi de 5,6 milioane lei. "Compania a respectat planul de reorganizare, nu a acumulat datorii noi si a redus sub jumatate nivelul datoriilor fata de 2011. Planul de reorganizare se va finaliza pe data de 31 mai 2015, cu sanse ridicate de a iesi din reorganizare", se arata intr-un comunicat al lantului de patiserii.

Vanzarile pe piata locala au crescut cu 7% anul trecut, la 6.700 de tone, avansul fiind sustinut inclusiv de deschiderea unor magazine noi. "Partenerii aflati in sistem au beneficiat de posibilitatea deschiderii de noi magazine fara achitarea taxei de franciza", potrivit sursei citate. In retail au fost incheiate parteneriate cu cele mai importante retele de magazine, mai arata Fornetti.

Pe de alta parte, anul trecut au fost introduse sapte produse noi si au fost dezvoltate cercetarile pentru o noua tehnologie de preparare. Fornetti Romania, cu sediul in Timisoara, a fost infiintata in anul 2001 prin intermediul unui parteneriat cu Fornetti Kft. din Ungaria. Compania a devenit master-francizor pentru aceasta marca in Romania, dupa ce initial a avut activitati de distributie a produselor de patiserie. Firma are o fabrica in apropiere de Timisoara.

Citeste si:
Fornetti investeste un milion de euro in fabrica din Timisoara
Investitii de aproape 1...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Sursa foto: Fornetti.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri