Tranzactie in servicii medicale private: MedLife ia 55% din grupul Sama, care opereaza in sud-vestul Romaniei

Grupul MedLife, unul dintre cei mai importanti operatori din piata serviciilor medicale private, a achizitionat 55% din actiunile Sama si Ultratest, companii active in mai multe orase din Oltenia.

Sama are in componenta doua clinici multidisiciplinare incluzand o unitate medicala cu spitalizare de zi, un centru de kinetoterapie, doua centre de medicina muncii, 6 laboratoare si mai multe puncte de recoltare. Operatiunile Sama sunt repartizate in orasele Craiova, Ramnicu Valcea, Slatina, Balcesti si Calafat.

Potrivit reprezentantilor MedLife, grupul Sama este lider al serviciilor medicale de laborator din Oltenia si unul dintre cei mai importanti operatori in zona serviciilor de ambulatoriu din regiune si a inregistrat in anul 2014 o cifra de afaceri de peste 800.000 de euro.

“2015 este un an important in dezvoltarea MedLife, in decursul caruia estimam investitii de peste 10 milioane de euro, prin deschideri de unitati noi si/sau prin achizitii la nivel regional. Oltenia reprezinta o piata noua pentru MedLife, iar derularea unor operatiuni in aceasta regiune, prin dezvoltare sau achizitie, reprezinta inca un pas pentru finalizarea obiectivului nostru de business de a fi prezenti in toate regiunile istorice”, a declarat Mihai Marcu, presedinte al Consiliului de Administratie MedLife.

MedLife a efectuat prima tranzactie a unui operator local in 2010, cand a cumparat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Brasov. Achizitia a depasit valoarea de 3 milioane de euro. Aceasta tranzactie a fost urmata de altele doua, pentru Diagnosys Arad si Maternitatea Eva din Brasov.

Citeste si:
Angajații din industria hotelieră se pot testa gratuit pentru...
Angajații din industria...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Pentru anul 2015 compania tinteste o cifra de afaceri de 100 de milioane euro. In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea in 13 hiperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Arad, Galati, Iasi si Constanta, 10 laboratoare proprii de analize, 6 spitale in Bucuresti, Brasov si Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrica-Ginecolgie, 3 maternitati in Bucuresti si in tara, 30 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 12 centre de excelenta cu specializare unica, 7 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife Med si in colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toata tara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri