SC Silcotub SA, parte a grupului Tenaris - cel mai mare producator mondial de tevi fara sudura, a anuntat sambata ca in prima jumatate a lui 2006 a relizat un profit net de 11 milioane dolari, in crestere cu 133 procente comparativ cu perioada similara a lui 2005, potrivit datelor citate de Rompres. De asemenea, in primele sase luni ale acestui an Silcotub SA a inregistrat o cifra de afaceri de 113,9 milioane dolari, in crestere cu 20 la suta comparativ cu 94,8 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut. Costurile de productie au crescut cu 12,2 milioane dolari in primele sase luni ale lui 2006, in special datorita cresterii costurilor de materii prime, care reprezinta 60 de procente din totalul cheltuielilor operationale.

In plus, in timp ce volumul productiei Silcotub SA a crescut in primul semestru al acestui an cu 12,1 ktone fata de aceeasi perioada a anului trecut, volumul vanzarilor a fost cu 5,2 ktone mai mare decat cel din primul semestru al lui 2005, atat datorita cresterii vanzarilor interne cat si exporturilor (care au reprezentat 67 la suta din totalul vanzarilor realizate pana la 30 iunie 2006). Principalele piete de export ale Silcotub SA includ: Europa de Vest, America de Nord, Europa de Est si CIS.

S.C. Silcotub S.A. este parte a companiei Tenaris - cel mai mare producator de tevi la nivel mondial. Unitatile sale de productie sunt situate in Romania, la Zalau - linie de laminare la cald, cu o capacitate anuala de productie de 180.000 de tone de tevi fara sudura, si la Calarasi - otelarie, cu o capacitate anuala de productie de 470.000 de tone de otel.

La nivel global, grupul Tenaris S.A. a realizat in primele sase lui ale acestui an un profit net de 4,1 milioane dolari, fata de cheltuieli financiare de 42,6 milioane dolari in aceiasi perioada a lui 2005. Vanzarile nete in cele sase luni care s-au incheiat la data de 30 iunie 2006 au crescut cu 17 procente, ajungand la 3,745 miliarde, fata de 3,197 miliarde in cele sase luni similare din 2005.

La data de 12 iunie 20006 Tenaris, grup cu sediul in Luxemburg, a semnat un acord de fuziune cu firma Maverick Tube Corporation, lider de piata in productia nord-americana de tevi sudate pentru petrol. Tranzactia este evaluata la 3,185 miliarde dolari, incluzand datoria neta a Maverick, companie care detine unitati de productie in Statele Unite, Canada si Columbia, iar in 2005 a expediat aproximativ 1,3 milioane tone de tevi sudate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri