Kaufland, cel mai mare retailer din Romania in ceea ce priveste vanzarile, va continua expansiunea in acest an cu 9 hipermarketuri, reteau urmand sa ajunga astfel la 111 magazine, potrivit datelor companiei, citate de Mediafax.

"Avem in acest moment un plan pentru 9 magazine noi Kaufland in Romania cu date de deschidere stabilite aproximativ. Orasele vizate pentru anul 2015 sunt Constanta, Bacau, Braila, Arad, Bucuresti, Timisoara, Sibiu si Ramnicu Valcea", au declarat reprezentantii companiei.

Prima deschidere este prognozata pentru primavara, la Constanta, fiind al doilea hipermarket Kaufland din oras. Potrivit datelor furnizate anterior de companie, investitia medie intr-un magazin Kaufland se situeaza intre 6 si 9 milioane euro, astfel ca bugetul de investitii in extinderea din acest an ar putea ajunge la 81 milioane euro.

Anul trecut, compania a ajuns la o retea de 102 hipermarketuri, dupa ce a deschis 13 magazine noi, dintre care patru in Bucuresti, doua in Oradea si cate unul in Arad, Bacau, Targu Mures, Targoviste, Vatra Dornei, Gherla si Slatina.

Potrivit presei germane, compania va avea din acest an si un nou director general, Marco Hossl, senior vice president de vanzari internationale al grupului Kaufland, care il va inlocui pe romanul Adrian Viman. Acesta din urma va prelua conducerea operatiunilor Kaufland Germania.

Kaufland Romania a creat pana in prezent peste 12.700 locuri de munca directe, la sediul central din Bucuresti, in magazinele deschise, precum si la centrele logistice situate in Parcul Industrial Ploiesti si Turda. Kaufland este cel mai mare retailer din Romania dupa valoarea vanzarilor, depasind Metro Cash&Carry, Auchan si Carrefour. Compania a inregistrat in 2013 o crestere cu peste 20% a profitului net, la 331 milioane lei (75 milioane euro), in timp ce afacerile au urcat cu 13%, la 7,26 miliarde lei (1,64 miliarde euro). Retailerul a deschis primul magazin in Romania in anul 2005 si este parte a grupului german Lidl & Schwartz, care mai opereaza pe plan local reteaua de discount Lidl.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri