Antibiotice Iasi va produce medicamente in colaborare cu trei companii indiene

Producatorul farmaceutic Antibiotice Iasi (ATB), cu capital majoritar de stat, va colabora cu trei companii indiene pentru dezvoltarea de medicamente antivirale, pentru tratarea tuberculozei si oncologice, relateaza publicatia indiana The Economic Times, potrivit Mediafax.

Astfel, potrivit consilierului ministrului Sanatatii, Mario Cretu, citat de de publicatia indiana, Antibiotice Iasi va colabora cu compania indiana Aurobindo Pharma pentru dezvoltarea de medicamente antivirale, cu Macleods Pharma pentru produse de tratare a tuberculozei si cu Cipla in domeniul oncologic. De asemenea, Cretu a declarat ca Romania va colabora cu India pentru achizitia de licente pentru comercializarea de medicamente in Europa. "Agentia Nationala a Medicamentului va inspecta companii farmaceutice din India", a spus Cretu.

O delegatie romana condusa de ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, se afla in vizita in India. Cretu a avut o intalnire cu presa la sediul Camerei de Comert si Industrie Gujarat (GCCI). Banicioiu si ceilalti membri ai delegatiei romane au discutat cu reprezentantii GCCI despre planurile viitoare ale industriei farmaceutice din India, scrie The Economic Times.

Valoarea relatiilor comerciale dintre India si Romania in sectorul farmaceutic este estimata la 3 milioane de dolari, iar suma va creste in viitorul apropiat, a adaugat Cretu. Statul roman controleaza, prin Ministerul Sanatatii, 53,02% din actiunile Antibiotice Iasi, iar SIF Oltenia are 12,02% din titluri.

Sursa foto: Medicamente, Shutterstock.com

Citeste si:
Antibiotice intră pe piețele din două țări străine cu medicamente...
Antibiotice Iaşi livrează...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri