Compania de constructii Octagon, detinuta de oameni de afaceri greci, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 13 milioane euro, in scadere cu 34% fata de 2013, ca urmare a reducerii investitiilor din domeniu, dar pentru 2015 si-a propus cresterea afacerilor la 24 milioane euro.

Compania a incheiat anul trecut contracte pentru proiecte noi in valoare totala de 8,1 milioane euro, in Bucuresti, Craiova, Slobozia, Arad si Deva, atat de infrastructura, cat si de constructii comerciale.

Constructorul estimeaza pentru anul trecut afaceri de circa 13 milioane de euro, fata de 19,6 milioane de euro, insa contractele incheiate in 2014, dintre care unele vor fi finalizate in acest an, asigura premizele pentru o crestere semnificativa in urmatoarele 12 luni, pana la 24 milioane de euro. "Estimarea pentru acest an este legata de cumulul dintre proiectele pe care le avem in derulare in prezent si proiectele noi pe care ne asteptam sa le contractam anul acesta", a comunicat compania, la solicitarea Mediafax.

Proiectul cu cea mai mare valoare inceput in 2014 a fost a doua faza a complexului de birouri Hermes Business Campus, dezvoltat de grupul belgian Atenor in zona Floreasca. "In 2013 si 2014 am fost antrenati puternic in efervescenta din piata birourilor, devenind antreprenori pentru proiecte majore precum Green Court Bucharest si Hermes Business Campus. In plus, am reusit sa contractam trei proiecte noi in infrastructura, veriga slaba a pietei constructiilor in 2014. Bilantul nostru pe anul precedent este pozitiv, in ciuda faptului ca a fost un an marcat de austeritate investitionala si competitivitate scazuta", a declarat, intr-un comunicat, Alexandros Ignatiadis, co-fondator si actionar al Octagon Constracting&Engineering.

In ceea ce priveste segmentul de infrastructura, Octagon este implicat din 2014 in proiectul pasajului subteran de la Piata Presei Libere, fiind antreprenor de constructii geotehnice, si executa pereti mulati.

Alte doua proiecte de infrastructura incepute de constructor in 2014, care continua si in prezent, sunt legate de autostrada Lugoj- Deva, lot 2, si de un pasaj peste calea ferata in Craiova. "Anul 2014 a fost marcat si de livrarea a doua proiecte de birouri de anvergura. Dupa ce in 2013 a construit prima cladire din cadrul complexului Green Court Bucharest (din zona Floreasca), am finalizat anul trecut lucrarile de structura la cladirea corp B din cadrul aceluiasi complex", au adaugat reprezentantii companiei.

Green Court Bucharest este primul proiect al companiei suedeze Skanksa in Romania si va include trei cladiri cu o suprafata totala de 52.000 metri patrati. Tot pe segmentul cladirilor de birouri, Octagon a livrat proiectul de birouri PC Business Center, situat pe Soseaua Bucuresti- Ploiesti, in apropierea Primariei Sectorului 1. Octagon este o companie fondata in 2005, cu sediul central in Bucuresti si o sucursala in Bagdad (Irak).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri