Compania de constructii Octagon, detinuta de oameni de afaceri greci, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 13 milioane euro, in scadere cu 34% fata de 2013, ca urmare a reducerii investitiilor din domeniu, dar pentru 2015 si-a propus cresterea afacerilor la 24 milioane euro.

Compania a incheiat anul trecut contracte pentru proiecte noi in valoare totala de 8,1 milioane euro, in Bucuresti, Craiova, Slobozia, Arad si Deva, atat de infrastructura, cat si de constructii comerciale.

Constructorul estimeaza pentru anul trecut afaceri de circa 13 milioane de euro, fata de 19,6 milioane de euro, insa contractele incheiate in 2014, dintre care unele vor fi finalizate in acest an, asigura premizele pentru o crestere semnificativa in urmatoarele 12 luni, pana la 24 milioane de euro. "Estimarea pentru acest an este legata de cumulul dintre proiectele pe care le avem in derulare in prezent si proiectele noi pe care ne asteptam sa le contractam anul acesta", a comunicat compania, la solicitarea Mediafax.

Proiectul cu cea mai mare valoare inceput in 2014 a fost a doua faza a complexului de birouri Hermes Business Campus, dezvoltat de grupul belgian Atenor in zona Floreasca. "In 2013 si 2014 am fost antrenati puternic in efervescenta din piata birourilor, devenind antreprenori pentru proiecte majore precum Green Court Bucharest si Hermes Business Campus. In plus, am reusit sa contractam trei proiecte noi in infrastructura, veriga slaba a pietei constructiilor in 2014. Bilantul nostru pe anul precedent este pozitiv, in ciuda faptului ca a fost un an marcat de austeritate investitionala si competitivitate scazuta", a declarat, intr-un comunicat, Alexandros Ignatiadis, co-fondator si actionar al Octagon Constracting&Engineering.

In ceea ce priveste segmentul de infrastructura, Octagon este implicat din 2014 in proiectul pasajului subteran de la Piata Presei Libere, fiind antreprenor de constructii geotehnice, si executa pereti mulati.

Citeste si:
Lucrările de construcţii nu au ținut cont de Covid-19: urcare de...
INS: Volumul lucrărilor de...

Alte doua proiecte de infrastructura incepute de constructor in 2014, care continua si in prezent, sunt legate de autostrada Lugoj- Deva, lot 2, si de un pasaj peste calea ferata in Craiova. "Anul 2014 a fost marcat si de livrarea a doua proiecte de birouri de anvergura. Dupa ce in 2013 a construit prima cladire din cadrul complexului Green Court Bucharest (din zona Floreasca), am finalizat anul trecut lucrarile de structura la cladirea corp B din cadrul aceluiasi complex", au adaugat reprezentantii companiei.

Green Court Bucharest este primul proiect al companiei suedeze Skanksa in Romania si va include trei cladiri cu o suprafata totala de 52.000 metri patrati. Tot pe segmentul cladirilor de birouri, Octagon a livrat proiectul de birouri PC Business Center, situat pe Soseaua Bucuresti- Ploiesti, in apropierea Primariei Sectorului 1. Octagon este o companie fondata in 2005, cu sediul central in Bucuresti si o sucursala in Bagdad (Irak).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Șeful City Grill: Nu mă așteptam vreodată să închidem restaurantele
Setari Cookie-uri