Producatorii de ingrasaminte chimice ar putea beneficia, in urmatoarea perioada, de unele facilitati, prin "inghetarea pretului la gazele din productia interna, a anuntat ministrul economiei si comertului, Codrut Seres. "Combinatele chimice care consuma gaze din productia interna ar putea achita facturile la aceleasi preturi. Gazele din productia interna vor fi distribuite combinatelor chimice in mod egal, a precizat Seres.

Conditia pusa de ministrul economiei producatorilor din industria chimica, pentru a beneficia de mentinerea tarifelor la gaze din productia interna, este sa nu scumpeasca ingrasamintele chimice. "Daca se va ajunge la aceasta intelegere, pe piata romaneasca, ingrasamintele chimice trebuie vandute la aceleasi preturi, a mentionat Codrut Seres.

Pe de alta parte, presedintele Organizatiei Patronale a Producatorilor de Ingrasaminte Chimice din Romania, Oliviu Popa, ne-a declarat ca este de acord cu propunerea MEC. "Producatorii de ingrasaminte chimice consuma circa 10% din consumul total de gaze al tarii. In 2004, am consumat circa 2,5 miliarde metri cubi de gaze.

Preturile sunt stabilite de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN). Ne vom conforma legilor date de autoritati, a subliniat Oliviu Popa. De masurile propuse de MEC vor beneficia mai multi oameni de afaceri, printre care Dan Voiculescu si fratii Emil si Marius Cristescu. Este cunoscut faptul ca Dan Voiculescu si-a exprimat interesul pe diverse cai pentru preluarea Oltchim si Doljchim.

Paradoxal, fratii Cristescu au o serie de divergente cu Seres. Totul a pornit de la o declaratie de a acestuia potrivit careia contractul de privatizare a Uzinelor Sodice Govora ar trebui reziliat, deoarece actionarul, Bega Com din Timisoara (societate a fratilor Cristescu), nu si-a respectat obligatiile. Cei doi oameni de afaceri au anuntat ca il vor actiona in instanta pe ministru, pe motiv de calomnie. Insa declaratiile lui Seres au avut si alt efect: Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a decis sa efectueze un control la Uzinele Sodice Govora pentru a vedea daca au fost respectate clauzele contractuale.

Potrivit unui comunicat al AVAS, "din punct de vedere al respectarii clauzelor in contractul de vanzare-cumparare de actiuni, pe baza analize documente prezentate de cumparator, SC Bega Com si-a indeplinit pana in prezent toate obligatiile scadente". AVAS urmareste sa vada daca exista sau nu neconcordante intre realitatea din teren si documentele prezentate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri