Companiile la care statul detine participatii au inregistrat anul trecut venituri mai mari cu 6,49 miliarde lei, in timp ce profitul brut al celor 228 de operatori economici activi la care statul este actionar este de 2,74 miliarde lei, conform unui raport prezentat de ministrul Finantelor, Darius Valcov.

Valcov a prezentat in sedinta de miercuri a Guevrnului un raport pentru 2013 privind companiile si regiile la care statul detine o participare majoritara sau integrala. Numarul acestor companii este de 247, dintre care 228 sunt active. In anul 2013 participatiile detinute direct sau indirect de stat la capitalul de stat al acelor 247 de operatori economici a fost in valoare de 28,1 miliarde lei, arata Mediafax.

"Fata de 2012, in anul 2013 s-a constatat o crestere a veniturilor totale ale acestor operatori de 6,49 miliarde lei si o crestere a cheltuieililor cu 3,79 miliarde lei, profitul brut fiind de 2,74 miliarde lei", a aratat ministrul Finantelor.
Printre cele mai mari companii unde statul detine actiuni se numara OMV Petrom, Romgaz, Rompetrol Rafinare, Hidrolectrica, Electrica, Nuclearelectrica, Complexul Energetic Oltenia, CFR Marfa, Tarom.

De cele mai mari subventii au beneficiat companiile aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastucturii, care au primit 3,6 miliarde lei, reprezentand mai mult de jumatate din totalul de 6,94 miliarde lei al subventiilor acordate pentru toti operatorii. Platile restante in 2013 s-au redus cu 7,88 miliarde lei, respectiv de la 13,69 miliarde lei in anul 2012 la 6,81 miliarde lei. Platile restante catre bugetul general consolidat s-au redus cu 5,5 miliarde lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri