TNT N.V. a publicat saptamana trecuta rezultatele financiare corespunzatoare primei jumatati ale anului 2006, rezultate ce au confirmat eficienta concentrarii strategice asupra diviziei Express.
Astfel, evolutia ascendenta a atins 15% la nivelul intregii divizii, continuandu-se cresterea organica pe pietele emergente.

Daca anul se dovedeste a fi unul de crestere in forta pentru TNT, dinamica tarilor din Europa de Est, printre care si Romania, este si mai accentuata, atingandu-se pe ansamblu valori de 30%.

“Explicatia acestei cresteri rezida in concentrarea strategica asupra solicitarilor clientilor nostri. in esenta este vorba de a gasi solutii pentru orice problema legata de transportul documentelor, coletelor sau expedierilor nationale si internationale de marfa, oricat de urgente sau atipice ar fi acestea”, declara Dumitru Ionescu, Country Sales & Marketing Manager TNT Romania.

Identificarea si implementarea unei solutii care sa integreze orice proces sau operatiune de preluare, procesare de documente, vamuire, transport sau livrare, in conditiile existentei unor restrictii legate de factorul timp, poate constitui adesea o provocare.

Rezultatele la care se ajunge insa, raspunzandu-se unei cereri reale a pietei, pot parea spectaculoase: cresterea procentuala a pietei castigate pentru o serie de servicii customizate (inclusiv a celor din gama Special Services), de la un an la celalalt, este consemnata prin numere de doua cifre. Aceste tipuri de servicii care reprezinta o parte importanta a ofertei TNT sunt in masura sa asigure elementul de diferentiere si avantajul competitiv.

De pilda, in ceea ce priveste piata romaneasca, TNT este singurul operator de curierat care detine aprobarile necesare pentru a derula transportul de bunuri periculoase, pentru care exista o legislatie internationala extrem de stricta.

“Particularitatea acestor transporturi este cel mai usor de explicat prin intermediul exemplelor”, continua Ionescu. Astfel, aspectul cheie poate fi legat de continutul coletului expediat, constand fie in bunuri periculoase (solventi, rasini, alte substante chimice), fie in mostre clinice sau analize de laborator. in fiecare din aceste situatii este absolut necesara folosirea unor ambalaje speciale, manipularea coletelor trebuie facuta cu grija, iar personalul trebuie instruit, astfel incat intregul parcurs sa fie sigur, iar TNT indeplineste toate aceste conditii.

In alte situatii, factorul “sensibil” este cel legat de urgenta expedierilor – in conjuncturi in care fiecare minut conteaza. “Ne punem adesea in locul celor care ne apeleaza, confruntati cu posibilitatea de a avea pierderi enorme in cazul opririi unei linii de productie sau in cazul in care documentatia necesara participarii la o licitatie ajunge prea tarziu. Ne place sa afirmam ca este misiunea noastra sa avem grija de afacerile clientilor nostri”, completeaza Dumitru Ionescu.