Un numar de 21 medicamente au fost scoase de pe lista de compensate, unele pentru ca le-a fost suspendata autorizatia de punere pe piata, de catre Comisia Europeana, altele pentru ca sunt medicamente care se elibereaza fara reteta, se arata intr-un proiect de HG al Ministerului Sanatatii.

Proiectul de hotarare lansat in dezbatere publica vizeaza modificarea si completarea Hotararii Guvernului (HG) nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, relateaza Mediafax.

Potrivit proiectului, in urma evaluarii listei, au fost eliminate noua denumiri comune internationale (DCI) pentru care Comisia Europeana a emis decizii de suspendare a autorizatiei de punere pe piata: Rimonabantum si Efalizumabum (decizie din 16 ianuarie 2009), Alemtuzumab (decizie din 8 august 2012), Combinatii (rosiglitazonum + glimepiridum) si Rosiglitazonum (decizie din 31 decembrie 2010), Drotrecogium alfa (decizie din 8 noiembrie 2011), Daclizumabum (decizie din 10 iunie 2008), Sibutraminum (decizie din 31 decembrie 2010) si Tetralepamum (decizie din 10 iunie2013).

Cele mai multe din aceste medicamente erau compensate 100 la suta. Alte cinci DCI-uri, dintre care patru compensate suta la suta, au fost scoase din lista deoarece sunt exclusiv medicamente care se elibereaza fara reteta medicala (OTC), respectiv Bifonazolum, Natrii fluoridum, Dexpanthenolum, Benzoylis Peroxidum si Clemastinum.

In plus, au mai fost eliminate din lista, din alte ratiuni, sapte medicamente, printre care Ibuprofen si Ginko Biloba. Alte 12 medicamente care erau compensate 90 sau 50 la suta au fost trecute intr-o noua lista, a medicamentelor compensate 20 la suta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri