Compania petroliera Aurelian Oil & Gas PLC, cu activitati concentrate pe Romania, Polonia si Bulgaria, intentioneaza sa stranga intre 16 si 17 milioane lire sterline (minim 24 milioane euro) prin cotarea actiunilor sale pe AIM, bursa londoneza dedicata companiilor in dezvoltare, operatiunea fiind programata pentru saptamana viitoare, informeaza Rompres.

Compania petroliera a anuntat ca intentioneaza sa utilizeze banii stransi din cotarea pe AIM pentru dezvoltarea viitoare a zacamantului gazifer Brodina (Romania, judetul Suceava) si pentru alte lucrari de foraj si activitati exploratorii la alte proiecte. Pentru acoperirea costului acestor lucrari Aurelian Oil & Gas precizeaza ca dispune de rezerve proprii de 28,5 milioane lire sterline, la care se vor adauga banii rezultati din cotarea la bursa.

Potrivit informatiilor de pe pagina de Internet a companiei, Aurelian Oil & Gas PLC (fosta Falcon Oil & Gas Limited), a fost infiintata la sfarsitul lui 2002 de Michael Seymour. in prezent, Aurelian Oil & Gas are proiecte in Romania (trei blocuri: Brodina, Cuejdiu si Bacau), Bulgaria (doua blocuri) si Polonia (doua blocuri), fiind operatorul acestor proiecte.