Cele doua statii pe care SC Petrom SA Bucuresti le preia de la SC MOL Romania Petroleum Products SRL Cluj-Napoca sunt in Cluj-Napoca si Bacau, iar cele zece statii pe care MOL le preia de la Petrom, la Bistrita, Targu Jiu, Caransebes, Aiud, Sebes, Ramnicu Valcea, Gherla, Tarnaveni, Bucuresti si Gheorghieni.

De asemenea, Consiliul Concurentei a autorizat preluarea SC MP Petroleum Distributie SRL Bucuresti de catre Petrom.

La inceputul lunii august, compania Total Distributie SRL a anuntat schimbarea denumirii companiei in SC MP Petroleum Distributie SRL Bucuresti. Actionarii companiei sunt firmele MOL Hungarian Oil and Gas Public Limited Company, din Ungaria si MOL Romania Petroleum Products, din Romania. Societatea are o retea de distributie de 28 de statii.

Cele doua operatiuni nu afecteaza mediul concurential pe pietele pe care desfasoara activitate, precizeaza autoritatea de concurenta."In urma operatiunilor de concentrare economica analizate, Grupul OMV-Petrom va inregistra o usoara crestere a cotei de piata, respectiv intre 0,7 la suta si doua procente, pe piata comercializarii cu amanuntul de benzina si motorina din Romania, in timp ce Grupul MOL va inregistra o crestere nesemnificativa a cotei de piata, intre 0,05 la suta si 0,33 la suta, pe pietele comercializarii de lubrifianti auto si GPL (gaz petrolier lichefiat)", se precizeaza in comunicatul Consiliului Concurentei, remis NewsIn.

In februarie 2005, Consiliul Concurentei a aprobat dobandirea controlului unic de catre SC MOL Hungarian Oil and Gas Public Limited Company asupra SC Shell Romania SRL Bucuresti.